• Lorem ipsum

Helium tank kopen om zelf helium ballonnen te vullen

Helium tank om je eigen heliumballonnen mee te vullen

Helium ballonnen geven je feestje snel de juiste sfeer. Je kunt bijvoorbeeld prachtig zwevende ballonnen als stijlvolle decoratie gebruiken of ballonnen oplaten voor een ballonwedstrijd. Met helium ballonnen kun je echt heel veel leuke dingen doen. Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk zelf je ballonnen vullen met helium door handige en compacte wegwerp heliumtanks. Deze helium tanks bestel je gewoon makkelijk en snel online. Op deze pagina vind je alle informatie over helium die je nodig hebt. Zoals zweeftijden, veilig gebruik en natuurlijk prijzen. Ook kun je jouw helium tank direct bestellen. Dus geïnteresseerd in helium voor je feestje? Lees snel verder.

heliumtank voor 30  ballonnen
 
 

Wat is helium?

Helium (He) is een edelgas dat onder hoge druk in stalen of aluminium cylinders wordt geperst. Helium is niet brandbaar en niet giftig! Helium is lichter dan lucht waardoor het stijgt en het een ideaal middel is om ballonnen de lucht in te laten gaan! Naast de bekende toepassing in ballonnen wordt helium ook gebruikt in ziekenhuizen. Het is bijzonder geschikt voor het koelen van scanapparatuur zoals MRI en Röntgen. Ook wordt helium gebruikt in de industrie maar de leukste toepassing blijft natuurlijk die in ballonnen

Helium wordt gewonnen uit de grond. Het is dus een natuureigen stof. Je verkrijg helium door het te scheiden uit gas of waterstof. Doordat dit proces vrij gecompliceerd is en helium schaars is helium een relatief dure grondstof. Een groot misverstand over helium is dat het brandbaar zou zijn. Dit is zeker niet het geval. Dit staat ook duidelijk vermeldt op de verpakking van onze helium tank: 'Non-flamable gas'.

 

Hoe lang blijven helium ballonnen zweven?

Als je jouw ballonnen gaat vullen met helium dan is het natuuurlijk handig om te weten hoe lang ze blijven zweven. het zou immers erg jammer zijn als je ballonnen weer op de grond liggen tegen de tijd dat het feestje begint. Hoe lang ballonnen met helium blijven zweven is afhankelijk van een aantal factoren: De kwaliteit van de ballon, de kwaliteit van het helium en de grootte van de ballon. Er zijn heliumtanks op de markt die niet met 100% zuivere helium zijn gevuld. Dit heeft een nadelige invloed op de zweeftijd. Onze heliumtanks zijn altijd met 100% zuivere helium gevuld. Ook de keuze van de ballonnen is belangrijk. Er zijn erg veel ballonnen op de markt die wel heel goedkoop zijn maar niet stevig genoeg. Deze ballonnen knappen eerder wanneer ze gevuld worden emt helium. Koop daarom altijd ballonnen van goede kwaliteit. Heb je goede helium en goede ballonnen dan kun je rekenen op de volgende gemiddelde zweeftijden:

  • 9 inch (ca. 25cm) ballonnen: 5 tot 7 uur
  • 10 inch (ca. 27cm) ballonnen: 7 tot 10 uur
  • 11 inch (ca. 30 cm) ballonnen: 10 tot 14 uur

 

Hoeveel ballonnen kan ik vullen met een helium tank?

Naast dat je graag wilt weten hoe lang je ballonnen ongeveer blijven zweven is het natuurlijk ook handig om te weten hoeveel ballonnen je nu kunt vullen met een helium tank. Op internet en ook op onze website vind je helium tanks waarbij staat 'voor 30 ballonnen'. Hoeveel ballonnen je daadwerkelijk kunt vullen hangt echter af van het formaat van de ballon. Er gaan natuurlijk minder Mega grote folieballonnen uit een tank dan de veel kleinere latex ballonnen. De aantallen die je op internet ziet staan gaan altijd uit van 9 inch ballonnen. Dit is net een slag kleiner dan het meest gangbare formaat, de 10 inch ballon. Zie hieronder een overzicht van het gemiddeld aantal ballonnen dat je kunt vullen per formaat:

  • 9 inch: ca. 30 stuks
  • 10 inch: ca. 23 stuks
  • 11 inch: ca. 15 stuks
Ballonnen appelgroen

Heliumtank inclusief 30 metallic ballonnen

Een wegwerp heliumtank met 100% helium en inclusief 30 topkwaliteit, metallic ballonnen. Goede helium en prachtige ballonnen voor jouw feest!

Gouden ballonnen 100 stuks

Zak met 100 goudkleurige ballonnen

Een zak met 100 metallic goudkleurige ballonnen. Deze ballonnen zijn supersterk en geschikt voor helium. Heel stijlvol voor een trouwerij of jubileum.

Roze ballonnen 100 stuks

Zak met 100 donkerroze ballonnen

Een zak met 100 donkerroze ballonnen. Deze ballonnen zijn supersterk en geschikt voor helium. Leuk voor bijvoorbeeld een Sweet 16 party.

Mintgroene ballonnen

Zak met 50 mintgroene ballonnen

Een zak met 50 mintgroene ballonnen. Van stevige kwaliteit en geschikt voor helium.

 

Bestel vandaag nog jouw helium tank bij Feestartikelen.nl