Bekijk onze super aanbiedingen! OP IS OP Klik hier
  • Lorem ipsum
10 Nov 2021

Zo maak je de 10e verjaardag onvergetelijk

10 Jaar verjaardag: de eerste stap naar de puberteit

Waarschijnlijk heb je het al gemerkt: je kind is aan het pre-puberen. De dag dat je kind 10 jaar wordt is aanstaande en dat merk je in alles. Ineens wil hij of zij meebeslissen, zijn veel dingen kinderachtig of wil je kind echt alleen met vriendjes en vriendinnetjes vieren. Deze geweldige mijlpaal in het leven mag je niet missen, want dit is de stap naar echt puber zijn. Je kind ontdekt langzaam wat het wil en dat zie je terug aan de keuze van bijvoorbeeld het themafeest. Geen echt kinderfeest, maar een middenmoot tussen kinderverjaardag en grote mensen party.

Tips voor een geweldig 10 jaar verjaardag feest

Met een pretiener moet je een goede balans zien te vinden tussen niet te kinderachtig, maar ook niet te volwassen. Gelukkig is er ruime keuze in 10 jaar verjaardag feestartikelen. Van goud en zilver tot neon kleuren aan toe. Betrek je kind bij de keuze voor de juiste versiering. Houd hierbij rekening met de feestzaal (thuis in de woonkamer, de achtertuin of een echt partyzaal). Misschien vind jij het een beetje over the top als je kind alles in dezelfde stijl wil: van ballonnen tot tafeldecoratie, maar geef je kind de vrijheid om zelf keuzes te maken. Als je kind het maar leuk vindt en geniet.

Naast de aankleding van het feest moet je ook kijken naar wie er uitgenodigd wordt. Grote kans dat je kind vooral wil genieten met leeftijdsgenoten. Geniet van de verjaardag. Dat kun je doen door bijvoorbeeld een lekker ontbijt op bed te serveren, voor het echte feest al te vieren als gezin of op de achtergrond aanwezig te zijn.

Dit mag niet ontbreken op een 10e verjaardag

Omdat je kind nu prepuber is veranderen de behoeftes ook heel erg. Daarbij is er ook nog een groot verschil tussen jongens en meisjes. Allemaal dingen waar je tijdens het organiseren van een verjaardagsfeestje rekening mee moet houden. Denk daarbij aan dingen als: genoeg snacks, eten en drinken, want op deze leeftijd zijn ze vaak onverzadigbaar. Houd hierbij rekening met de wensen van je kind.

Een grote taart die past bij het thema mag in geen geval ontbreken. Ook al wordt je kind ‘al’ 10 jaar, vergeet vooral niet om kaarsjes op de taart te zetten. Daarbij mag gerust een grapje uitgehaald worden met opnieuw ontvlambare kaarsjes bijvoorbeeld. Naast allerlei lekkers moet er ook voor vermaak gezorgd worden. Dit is afhankelijk van je kind en de kinderen die uitgenodigd zijn.

Je kunt een hoekje inrichten met photo props, waarbij jij je opstelt als ‘professionele’ fotograaf. De foto’s kun je direct afdrukken en als aandenken meegeven. Of huur een beamer voor een film of zorg voor genoeg game mogelijkheden.

Heel veel plezier!
Anja Laemers