16 Sep 2020

Voetbal kinderfeestje

Een voetbal kinderfeestje voor echte voetballiefhebbers

Tijdens een voetbal kinderfeestje kunnen stoere kinderen zich helemaal uitleven. Jongens, en soms ook meisjes, hebben het meteen naar hun zin wanneer ze een potje voetbal mogen voetballen. Een kinderfeestje dat geheel in het teken staat van deze sport is daarom een goed idee. Met behulp van onze tips kun je de jarige verrassen met spelletjes, hapjes en drankjes. En natuurlijk met versieringen die passen bij een echte voetballiefhebber.

 

Hapjes bij het voetbal thema

 

Er zijn genoeg mogelijkheden om hapjes geschikt te maken voor een voetbal kinderfeestje. Wat dacht je bijvoorbeeld van cakejes met grassprietjes van glazuur? Om het er nog leuker uit te laten zien kun je voetbalshirtjes of voetballen uitprinten. Deze zet je vervolgens in de cake met satéprikkers. Naast deze cakejes kun je de kinderen trakteren op stokjes met kaas, knakworst en druiven in de vorm van een voetballer. De kaas is het lichaam en de druif is het hoofd. De knakworst de armen en benen. Steek al deze stokjes in een stuk karton waarop de afbeelding van een voetbalveld is geplakt om het nog specialer te maken. Voor de taart is de afbeelding van een voetbal of voetbalveld natuurlijk een leuk idee.

 

Leuke spelletjes voor voetballers

 

Op een voetbal kinderfeestje mogen de kinderen zich echte voetballers voelen. Daarom kun je ze aan het begin van het feestje de kans geven om met stift een eigen voetbalshirt te ontwerpen. Daarna kunnen ze aan de slag met voetbal spelletjes. Je kunt beginnen met een parcours waarbij het kind dat aan de beurt is de voetbal een paar moet over trappen met het kind dat daarna aan de beurt is. Vervolgens kan ieder kind met de bal om pionnen heen voetballen. Dit kun je doen tot hij of zij nog maar een stukje van het doel verwijderd is. Ieder kind krijgt de kans om op het doel te schieten en moet daarna weer achteraan in de rij aansluiten. Na het parcours is het tijd voor een paar partijtjes echt voetbal waarbij de kinderen in teams tegen elkaar spelen. Wanneer het lekker weer is kunnen alle voetbal spelletjes buiten georganiseerd worden. Bij slecht weer kan het feestje, indien mogelijk, in een garage of schuur gehouden worden. In de zomer is flessenvoetbal een goede keuze om de dag af te sluiten. Wanneer het daar te koud voor is kan blokjesvoetbal een beter idee zijn.

 

Een kinderfeestje met voetbal versieringen

 

Het voetbal kinderfeestje wordt nog leuker wanneer er mooie voetbal versieringen opgehangen worden. De kinderen komen namelijk meteen in de feeststemming wanneer ze een ruimte zien die versierd is met voetbal vlaggenlijnen, ballonnen en hangdecoraties van Feestartikelen.nl. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een selfie decor van een keeper om ervoor te zorgen dat er leuke foto’s worden gemaakt als aandenken aan het voetbal kinderfeestje. Tijdens het eten kan er gekozen worden voor voetbal bordjes en servetten om de hapjes in stijl te presenteren. Met een paar voetbal versieringen van www.feestartikelen.nl kun je er daarom al voor zorgen dat het thema van het voetbal kinderfeestje duidelijk te herkennen is.

Heel veel plezier.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »