06 Oct 2021

Verjaardag 80 jaar vieren voor jong en oud

80 Jaar verjaardag een gezegende leeftijd

Het is niet een ieder gegeven om 80 jaar oud te worden. Een leeftijd waarop de jarige heel veel mee heeft gemaakt in zijn of haar leven. Op die leeftijd hoeft niets meer, maar mag nog veel. Bereikt iemand deze respectabele leeftijd dan is dat reden genoeg om hierbij stil te staan. Dat kan met een uitgebreid of een ingetogen feest. Nodig vrienden, familie, kennissen en zelfs buren uit om deze dag samen te vieren. Of hou het juist klein en intiem met enkel naaste familie. Waar je ook voor kiest, zorg dat je rekening houdt met de wensen en eisen van het feestvarken. Het moet immers een feestdag zijn voor hem of haar. Dat begint niet in de laatste plaats met de keuze voor 80 jaar versiering.

 

80 Jaar decoratie: kies voor elegantie of juist kleurrijk

Of je nu een groot of een klein feestje geeft, 80 jaar feestartikelen mogen niet ontbreken. Hoe groter de feestruimte hoe beter je deze op kunt leuken. Je kunt je hierbij helemaal uitleven wat de decoratie betreft. Maar voordat je begint moet je eerst kiezen voor welke stijl je gaat. Kies je voor elegantie waarbij de kleuren goud, zilver en glitter roze centraal staan? Kleuren die wellicht passen bij de levensstijl van de jarige of omdat het past bij de hele uitstraling van het feest. Of ga je voor lekker kleurrijk? Met een mix aan verschillende kleuren 80 jaar ballonnen, slingers en vlaggenlijnen. Combineer alles met elkaar of kies voor gemak en bestel bijvoorbeeld een pakket met hangdecoraties happy birthday rose goud.

 

Verjaardag 80 jaar tips voor een feest

Afhankelijk van de gezondheid van de jarige kun je een grandioos avondfeest geven of je verdeelt het bezoek over de dag heen. Zorg dat er voor iedereen een hapje en drankje klaar staat. En als de kleinkinderen langskomen dat er voldoende vermaak is voor ze. Je kunt bijvoorbeeld een fotohoekje klaar zetten met een foto fun pakket om leuke herinneringen te maken. Of zorg dat er in een hoekje van de zaal een tafel of twee staat met daarop diverse spelletjes die naar hartenlust gespeeld mogen worden. Een muziekje opzetten en genoeg ruimte creëeren, zodat iedereen kan chillen en je hebt een onvergetelijk verjaardagsfeestje voor jong en oud.

 

Cadeautips voor een 80-jarige

De meeste mensen hebben op 80-jarige leeftijd geen behoefte meer aan materiële dingen. Een grappig 80 jaar cadeau kan natuurlijk altijd. Dit kun je dan combineren met niet materiële cadeautjes zoals bijvoorbeeld een persoonlijk gedicht of het maken van een fotoshoot als herinnering voor de jarige en de gasten. Ook nostalgische dingen die oma of opa doet herinneren aan lang vervlogen tijden is zeker een schot in de roos en zal gewaardeerd worden.

Heel veel plezier!
Anja Laemers

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »