• Lorem ipsum
27 Oct 2021

Tips en inspiratie voor knutselen met kinderen

Kinderen vinden knutselen ontzettend leuk om te doen. Ze kunnen zich helemaal uitleven en van hun fantasie werkelijkheid maken. Of het nu met klei, tekenen, schilderen of stickers is, met deze tips en inspirate voor knutselen met kinderen vermaakt je kind zich urenlang.

Tips voor een leuke knutselmiddag met kinderen

Of het nu woensdagmiddag is, een regenachtige dag in het weekend of een vakantie die thuis wordt doorgebracht, een knutselmiddagje is altijd een goed idee. Je kunt dit alleen met je eigen kind inplannen of je nodigt wat vriendjes en vriendinnetjes uit. Zorg dat je alle benodigdheden in huis hebt en dat er ook genoeg lekkers is. Bepaal vooraf wat geknutseld wordt.

Ga je een middagje samen schilderen of maak je leuke dingen van klei? Of ga je aan de hand van een thema, zoals Pasen, Sinterklaas, Kerst of Moederdag iets leuks in elkaar knutselen? Dan heb je onder andere gekleurd papier, wiebelogen en pompons nodig. Vergeet ook niet om schaar, lijm en voor hele jonge kinderen een schort klaar te leggen.


Knutselen op een kinderverjaardag

Overigens is een knutselmiddag ook ontzettend leuk als activiteit op een kinderverjaardag. Vooral jongere kinderen hebben begeleiding nodig op een feestje en vinden het ontzettend leuk om samen dingen te doen. Je kunt het knutselen dan helemaal afstemmen op de stijl van het verjaardagsfeestje. Dus organiseer je een Paw Patrol kinderfeestje, een echt meisjes feestje of een stoer jongensfeest? Voor elke stijl kun je passende knutselprojecten vinden. Na het feestje kunnen de kinderen dan hun knutsels mee naar huis nemen als een aandenken aan de geweldige verjaardag.


Inspiratie voor knutselen met kinderen

Sommige kinderen hebben helemaal geen hulp nodig en gaan direct aan de slag als ze een tafel zien vol knutselspullen. Andere kinderen hebben wat meer inspiratie nodig. Om het jezelf en je kind makkelijk te maken kun je een kijkje nemen op Pinterest of Youtube voor een leuke DIY. Daar vind je talloze knutselprojecten voor jong en oud. Ideaal als je in een bepaald thema wilt knutselen. Zorg er bovendien voor dat je het knutselwerkje afstemt op de leeftijd en interesses van je kind. Het heeft geen nut om een Paashaas te kleuren als je kind niet van kleuren houdt. Of een Sinterklaas te knutselen als je kind liever kleurt. Door rekening te houden met de interesses en leeftijd weet je zeker dat de knutselmiddag een groot succes wordt.

Misschien denk je dat je voor knutselen heel erg creatief moet zijn. Of dat je kind heel erg creatief moet zijn. Dat is gelukkig niet het geval. Ook als je zelf niet zo creatief bent kun je gaan knutselen. Maak dan bijvoorbeeld gebruik van kant-en-klare setjes 3D foam om dieren in elkaar te zetten. Net zo leuk en heel creatief: maak samen met je kind een diamond painting. Deze zijn helemaal afgestemd op de beleving van je kind. Samen zitten om een tekening tot leven te zien komen is bovendien rustgevend en verdiept de band tussen jou en je kind.

Knutselspullen voor kinderen koop je voordelig bij Feestartikelen.nl!

Heel veel plezier!
Anja Laemers