30 Nov 2021

Tips en inspiratie Sweet 16 verjaardag vieren

Sweet 16 verjaardag vieren

Ofschoon een sweet 16 verjaardag vooral op meisjes gericht is, is het net zo feestelijk om deze speciale dag ook voor jongens leuk te maken. Natuurlijk is de 16 jaar versiering van Feestartikelen.nl voor een jongen heel anders dan die voor een meisje. Kies voor allerlei felle kleuren, retro of juist metallic kleuren zoals goud, zilver of roze. Wat je ook kiest, het belangrijkste is dat je kind hier helemaal blij van wordt. Op de 16e verjaardag moet je kind het middelpunt van alle aandacht zijn. En dat begint natuurlijk met de juiste decoratie. Overigens kan dat nog best lastig zijn. Je kind voelt zich niet meer echt kind, maar is bij lange na nog niet volwassen. Daarom moet je je kind bij alle aspecten betrekken: van het versturen van de uitnodigingen tot het versieren van de feestruimte en het kiezen van de taart.

 

Inspiratie voor het vieren van een 16e verjaardag

Wat de leeftijd betreft hangt je kind tussen kind zijn en volwassenheid in. Dat merk je in alles, want je puber kan jouw hulp nog steeds heel goed gebruiken. Toch is de 16 jaar verjaardag het perfecte moment om de teugels wat meer te laten vieren en je kind wat meer verantwoordelijkheid te geven. Dat kan al beginnen met het organiseren van het verjaardagsfeestje. Grote kans dat je kind de verjaardag vooral met leeftijdsgenoten wil vieren. Om de jeugd alle ruimte hiervoor te geven kun je het beste een zaal huren of zorgen dat je tuin beschikbaar is. Gaat het feestje thuis gebeuren, dan zou ik zeggen, meubels aan de kant! Zorg voor muziek die aansluit bij de smaak van de gasten. Als je kind het leuk vindt, maak er dan een themafeest van. De decoratie hiervoor vind je in ons unieke assortiment. Je kunt natuurlijk ook out of the box denken voor een 16 jaar verjaardag, afhankelijk van wat je kind wil. Stuur de kinderen naar een pretpark, dierentuin of naar het park in de buurt voor een leuke dag. Zorg wel dat het duidelijk is dat je kind jarig is en dit zijn feestje is. Voorzie hem of haar van een sweet 16 sjerp en de gasten van een verjaardag hoed.

 

16 Jaar verjaardag tips

Wil je de verjaardag van je kind vieren met familie? Doe dit dan in de middag en reserveer de avond voor de jeugd. Of verdeel de verjaardag over twee dagen, zodat je kind de ruimte heeft om zowel met leeftijdsgenoten als familie te genieten. Voor het feest met jongeren moet er in elk geval voldoende eten en drinken aanwezig zijn. Een grote taart is ook geen overbodige luxe bij tieners die nooit verzadigd lijken. Verder is het belangrijk om voor vermaak te zorgen. Dit doe je door muziek, het afspelen van een film via een beamer of het neerzetten van een heuse photobooth. Pret gegarandeerd!

Voor de leukste 16 jaar decoratie ben je bij Feestartikelen.nl aan het juiste adres!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »