28 Jul 2021

Panda verjaardag

Een kinderverjaardag met panda versiering

Panda’s zijn ontzettend populair. Een heleboel kinderen vinden panda’s schattig en zijn gefascineerd door deze bijzondere dieren. Daarom kan een panda kinderfeestje een ontzettend goed idee zijn. Door de verjaardag in het teken te laten staan van dit schattige dier zullen een heleboel kinderen het meteen al naar hun zin hebben. Panda spelletjes, hapjes en decoraties zorgen dan ook voor een geslaagd themafeestje!

Lekkere panda hapjes

Tijdens een panda feestje kunnen de kinderen smullen van bijpassende hapjes. Wanneer je gaat winkelen kom je misschien wel langwerpige, stokvormige koekjes tegen die uitstekend te gebruiken zijn als een soort bamboe. Daarnaast kun je oreo’s, marshmallows en dropjes uitdelen, omdat deze qua kleur heel goed bij het panda thema passen. Ook kun je zelf kleine panda’s maken met marshmallows en langwerpige stukjes drop. De stukjes drop zijn de benen en armen, terwijl de marshmallows kunnen dienen als de buik en het hoofd. Je kunt hier met vloeibare chocolade zelfs nog een gezichtje op tekenen. Het snoepen en spelen kun je trouwens ook heel goed combineren door een piñata in de vorm van een panda te nemen. De kinderen kunnen zich helemaal uitleven wanneer ze de piñata kapot proberen te maken om de snoepjes te pakken te krijgen. Daarna is het natuurlijk tijd voor taart. Deze kun je zelf maken in de vorm van een groot pandahoofd. Dat vindt de jarige vast leuk!

Panda spelletjes

Er zijn een heleboel manieren waarop je het panda thema kunt verwerken in je spelletjes. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een speurtocht. Met behulp van papier en dozen kun je onderdelen van een panda maken, zoals een doos met een pootafdruk en een grotere doos met daarop een gezicht. Deze onderdelen vormen uiteindelijk een grote panda en moeten gezocht worden door de kinderen. Ze kunnen hints krijgen door vragen over panda’s goed te beantwoorden. Daarna kun je een soort kat en muis spelletje spelen. De kat is tijdens dit spel een stroper en de muis een panda. De rest van de kinderen moeten de panda helpen om over te steken en een stukje bamboe (bijvoorbeeld een stuk hout) te bemachtigen. Wanneer alle bamboetakken gered zijn, is het spel afgelopen. Tussendoor kan natuurlijk afgewisseld worden wie de stroper en de panda zijn. Als laatste kun je de kinderen nog even rustig laten worden door ze te laten knutselen. Een origineel knutselidee is om de kinderen van witte en zwarte knopen een pandahoofd te laten maken.

Mooie panda feestversiering

Naast de hapjes en spelletjes kun je het panda thema nog duidelijker maken door decoratie te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor panda bekertjes, bordjes, servetten en tafelkleden van Feestartikelen.nl om de kinderen in een bijpassende stijl te laten eten en drinken. Daarnaast kun je de ruimte nog mooier maken door panda feestversiering op te hangen, zoals hangdecoratie en letterslingers. Ook vind je bij Feestartikelen.nl maskers van panda’s. Zo kunnen de kinderen er zelf bij lopen als deze bijzondere dieren. Met behulp van de ideeën voor spelletjes, hapjes en de decoratie van www.feestartikelen.nl heb je het panda feestje zo geregeld! 

Heel veel plezier!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »