• Lorem ipsum
14 Jul 2022

Met deze tips wordt de 9e verjaardag een groot succes

9 Jaar verjaardag vieren: tijd voor een feestje

Op het moment dat je kind 9 jaar oud wordt valt het eigenlijk tussen schip en wal. Je kind is nog net geen tiener, maar voor veel dingen misschien toch alweer te oud. Gelukkig hoeft dat een mooi feestje niet in de weg te staan. Zorg er wel voor dat je je kind betrekt bij de complete organisatie van het feestje. Negen jaar is in elk geval een leuke leeftijd om een uitgebreid kinderfeestje te plannen. Nodig een paar vriendjes en vriendinnetjes uit voor een heerlijk middagje feesten. Voelt je kind zich al meer tiener? Dan is een themafeest een aanrader. Laat het thema vooral aansluiten op de wensen van de jarige job. Naast een kinderfeest is het ook leuk om een feest voor je familie te organiseren. Voor een goed overzicht kun je de feestjes het beste gescheiden houden en over twee dagen verdelen. Zal je kind vast en zeker niet erg vinden, want op die manier staat het twee keer in de belangstelling.

 

Dit moet je niet vergeten bij een 9 jaar verjaardag

Of je nu een feestje voor leeftijdsgenoten of familie organiseert, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat je voldoende 9 jaar versiering in huis hebt om de feestruimte aantrekkelijk te maken. Alhoewel kinderen zich op die leeftijd al prima kunnen vermaken is het een goed plan om een beetje een planning te hebben tijdens het feest. Op die manier houd je het overzicht en blijft het leuk. Zorg voor voldoende eten, drinken en snacks. Vooral voor kinderen is dit een must, aangezien pretieners vaak onverzadigbaar lijken. Entertainment in de vorm van leuke spelletjes voor binnen en buiten mogen ook niet ontbreken. Laat de kinderen buiten bowlen of ringwerpen. Loof mooie prijsjes uit voor de winnaar om de pret erin te houden. Samen een leuke film kijken op een (gehuurde) beamer is natuurlijk ook mogelijk. Of maak er een dagje uit van met een paar kinderen.

 

Cadeautips voor een 9-jarige

Je kind is niet meer piepjong, maar ook nog net geen tiener. Dat kan het vinden van een geschikt verjaardagscadeau lastig maken. Als ouder is het daarom goed om in overleg met je kind een cadeau wensenlijst op te stellen. Op die manier hoeven de gasten niet zelf op zoek te gaan naar een kleinigheid voor de jarige. Welke cadeautjes op de wensenlijst komen hangt helemaal af van je kind. Speelt je kind nog graag met Lego of Barbies? Of is je kind een fervente gamer? Zorg er in elk geval voor dat er voldoende keuze is in goedkope en wat duurdere cadeautjes (bijvoorbeeld voor familieleden die meer uit willen geven).

Bij Feestartikelen.nl vind je alles voor een geslaagd feestje voor de 9-jarige!