31 Jan 2022

Kinderverjaardag 7 jaar verjaardag tips

Je zoon of dochter wordt 7 jaar, tijd voor een feestje! Met deze tips wordt het een onvergetelijk kinderfeestje voor de jarige en alle gasten. Naast tips voor de kinderverjaardag 7 jaar ook inspiratie voor cadeautjes en meer.

 

Tips voor een kinderfeestje 7 jaar verjaardag

Het is zo ver: je kind mag zijn of haar zevende verjaardag vieren. Tijd om uit te pakken met een leuk kinderfeestje of een leuk themafeest. Laat je kind een paar vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen voor een onvergetelijke middag of avond. De meeste ouders kiezen voor evenveel gasten als de leeftijd van de jarige. Hou er rekening mee dat het feestje 3,5 – 4 uur mag duren. Dit is lang genoeg om te genieten, maar niet te lang om het vervelend te laten worden. Verstuur de uitnodigingen op tijd en geef duidelijk aan of je een bepaalde kleur of een thema aanhoudt. Bestel 7 jaar versiering zoals ballonnen, slinger, banners en nog veel meer om de jarige echt het gevoel te geven dat deze dag speciaal is. Een taart mag niet ontbreken op een kinderfeestje. Deze kun je kant-en-klaar bestellen of maak je zelf. Vergeet niet om kaarsen te kopen, want kaarsen uitblazen is voor elk kind toch wel een hoogtepunt van de dag.

 

Tips zevende kinderverjaardag

Je kunt de verjaardag gewoon binnen je eigen vier muren vieren. Bij mooi weer kun je het feestje ook naar buiten verplaatsen. In je eigen tuin of ga met de hele meute naar een nabijgelegen speeltuin, kinderboerderij of een parkje. Mocht je buiten de tuin vieren, zorg dan wel dat er meer volwassenen meegaan om toezicht te houden. Vier je de kinderverjaardag thuis? Zorg dan in elk geval voor voldoende vermaak. Een leuk idee is het organiseren van een knutselmiddagje. Voorzie de kinderen van knutselspullen en laat ze zich in hun creativiteit uitleven. Verbindt er een thema aan als je ziet dat de kinderen geen inspiratie hebben. Of maak er een leuke spelletjesmiddag van met divers speelgoed, zodat de kinderen niet de hele tijd achter hun scherm zitten of film willen kijken. Voor welke activiteiten je ook kiest: zorg dat je afwisseling hebt. Sla ook genoeg drinken in en snacks of lekker eten voor tussendoor. Makkelijke hapjes zoals snacks (onder andere patat) of schalen met chips en andere knabbels vallen altijd in de smaak.

 

Inspiratie voor een 7 jaar verjaardag

Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot het vieren van een verjaardag bij je thuis of in de buurt. Er zijn veel meer mogelijkheden: boek een middagje film kijken in de bioscoop, laat je dochter en haar vriendinnen verwend worden tijdens een spa middag of stuur je zoon met zijn gasten op avontuur in een pretpark. Is jouw kind zelf uitgenodigd voor een zevende verjaardag? Geen idee wat je cadeau kunt geven? Voor een 7-jarige zijn dit de beste cadeau tips: Lego, Barbie, puzzels, make-up, trendy speelgoed en auto’s. Overleg met de ouders, zodat je cadeau past bij de jarige.

 

De leukste 7 jaar versiering vind je bij Feestartikelen.nl.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »