07 Apr 2021

Kinderfeestje Cars

Wist u dat het organiseren van een kinderfeestje Cars helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn? Stel jouw zoontje is helemaal gek van auto’s en Cars en wil graag zijn kinderfeestje in dit thema georganiseerd hebben. Hoe pak je dat aan en waar kan je terecht voor de juiste ingrediënten?

Hardloopwedstrijd met zelfgemaakte auto

Een Cars kinderfeestje begint natuurlijk al bij de uitnodiging. Je kunt kant-en-klare uitnodigingen kopen, maar zelf maken is natuurlijk ook erg leuk. Als je een kinderfeestje Cars organiseert, is het leuk om spelletjes te doen die bij het thema passen. Zo kun je bijvoorbeeld een kort parcours aanleggen, waarin de vriendjes en de jarige job een hardloopwedstrijd houden. Ieder kind maakt eerst een auto van een kartonnen doos, doet deze vervolgens om en vrrroem!

De zwaaivlaggen van Feestartikelen.nl kunnen dienst doen bij het over de finish vlaggen van de winnaar. En uiteraard is iedereen een winnaar! Eén van de kinderen is het snelst, de volgende heeft de mooiste ‘auto’ en de derde heeft gereden in de mooiste stijl. De rest ontvangt de troostprijs. Laat je fantasie de vrije loop met de prijsuitreiking en elk kind is tevreden.

 

Hapjes en drankjes

 

Na het hardlopen zijn de kinderen wel toe aan iets lekkers en is het tijd voor een drankje uit een Cars beker en een plak cake op een papieren Cars bordje. Kinderen vinden het fantastisch om cake te versieren, dus laat ze los gaan met hagelslag, slagroom en bijvoorbeeld kleurige snoepjes of M en M’s. Knoeien is geen probleem, want uiteraard ligt op tafel een tafelkleed met Bliksem McQueen prominent afgebeeld. De rest van de kamer kan ook in het thema Cars versiert worden. Voor de aankleding van de kamer kun je het zo gek maken als je zelf wilt.

 

Tips voor leuke knutselactiviteiten

 

Zodra de limonade en de cake op is, is het tijd voor een knutselactiviteit. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudige houten autootjes kopen, die de kinderen zelf mogen ‘pimpen’. Met een aantal karakters uit Cars als Bliksem McQueen, Doc Hudson en Sally Carrera als voorbeeld op tafel, kunnen de kinderen inspiratie opdoen. Laat ze bijvoorbeeld verven en zorg dat er goedkope stickers van de Action of de Wibra op tafel liggen voor de aankleding van de auto’s.

Het ligt er natuurlijk aan hoe lang het kinderfeestje Cars ingepland is, maar als je tijd over hebt, kun je nog een Cars film aanzetten om het feest compleet te maken voor de kinderen, waarbij ze allemaal lekker ontspannen kunnen gaan zitten. Een frietje en een kroketje op een Cars bordje en het feest is compleet. Na het eten is het tijd om naar huis te gaan. Niemand gaat natuurlijk met lege handen naar huis. Neem een feestzakje en stop daarin wat snoepjes, een feestfluitje en een klein cadeautje en de kinderen en ze zullen terugkijken op een prachtige dag.

Heel veel plezier!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »