• Lorem ipsum
11 Aug 2023

Geweldige tips voor een bouwvakkers kinderfeestje

Uitnodigingen in bouwstijl

Begin met het creëren van opvallende uitnodigingen die het thema meteen vastleggen. Gebruik gele en zwarte kleuren, afbeeldingen van bouwvakkershelmen, hamers en bouwvoertuigen om de toon te zetten voor het feestje. Vergeet niet belangrijke details zoals de datum, tijd en locatie. Heb je geen tijd hiervoor, dan kun je natuurlijk kant en klare uitnodigingskaartjes bestellen.

Bouwplaatsdecoratie 

Transformeer de feestlocatie in een bruisende bouwplaats. Hang bouwborden op, leg oranje kegels en gele linten neer en gebruik veel bouwvakkerstape om het thema echt tot leven te brengen. Vergeet niet om enkele speelgoed bouwvoertuigen strategisch te plaatsen als decorstukken.

Activiteiten en spelletjes 

Plan leuke activiteiten en spelletjes die passen bij het bouwthema. Denk aan een "Bouw een Toren" wedstrijd met blokken, een "Rijden met de Graafmachine" race, of zelfs een speurtocht waarbij kinderen op zoek gaan naar "bouwmaterialen" om een geheime schat te vinden.


DIY bouwprojecten
 

Laat de kleine bouwvakkers hun eigen creativiteit uiten met doe-het-zelf bouwprojecten. Zet een knutseltafel op met materialen zoals karton, lijm, verf en kwasten, zodat kinderen hun eigen bouwvoertuigen kunnen maken. Ze kunnen hun creaties later meenemen als leuke souvenirs. Bij Feestartikelen.nl vind je een zeer uitgebreide collectie knutselspullen.


Bouwvakkeroutfits
 

Vraag de kinderen om zich te verkleden als bouwvakkers. Zorg voor plastic bouwvakkershelmen, veiligheidsvesten en gereedschap zoals speelgoedhamers en schroevendraaiers. Dit zal niet alleen voor leuke foto's zorgen, maar ook de feeststemming versterken.


Bouwtruck snacks

Serveer snacks die passen bij het bouwthema. Maak 'bouwtruck' sandwiches met broodjes in de vorm van bouwvoertuigen, en gebruik plastic bouwemmers om snoep, popcorn of friet te serveren. Denk ook aan kleine verpakkingen van fruit in de vorm van gereedschap.


Bouwvakkerstaart

Last but not least, zorg voor een spectaculaire bouwvakkerstaart als blikvanger van het feest. Kies een taart die eruitziet als een bouwplaats, compleet met kleine bouwvoertuigen, kegels en bouwmaterialen als decoratie. Het aansnijden van de taart wordt een hoogtepunt van het feest. Lekker smullen!


Versiering tips

  1. Bouwborden en Bouwvakkerstape: Creëer direct de sfeer van een bouwplaats met bouwdecoraties. Je kunt deze gebruiken om muren en tafels te versieren. Ze geven de ruimte meteen een echte bouwvakkersuitstraling.

  2. Bouwvakkershelmen: Zorg voor plastic bouwvakkershelmen of leuke papieren bouwvakkers feesthoedjes voor de kinderen. Ze kunnen ze dragen tijdens het feest en ze kunnen ze ook mee naar huis nemen als aandenken aan het feestje.

  3. Bouwvoertuigenslingers: Versier de ruimte met leuke bouwvoertuigenslingers. Deze voegen een speelse en kleurrijke touch toe aan de decoratie en passen perfect bij het bouwthema.

  4. Ballonnen: Ballonnen zijn altijd een geweldige manier om een feest op te fleuren. Kies voor gele en zwarte ballonnen om in de kleuren van bouwvakkers en bouwvoertuigen te blijven. Je kunt zelfs ballonnen bedrukt met bouwvoertuigen gebruiken voor extra sfeer.

  5. Tafeldecoratie: Kies voor tafelkleden en servies met bouwvoertuigmotieven. Hiermee kun je de feesttafel helemaal in stijl dekken. Bordjes, bekers en servetten met bouwvoertuigen zullen zeker in de smaak vallen bij de kleine bouwvakkers.

  6. Muurdecoraties: Overweeg decoraties voor aan de muur of hangende decoraties met bouwvoertuigen erop. Deze kunnen dienen als leuke accenten op verschillende plekken in de feestruimte.

  7. Feestzakjes: Vul feestzakjes met kleine bouw gerelateerde speeltjes zoals bijvoorbeeld Klap armbandjes  in de vorm van een duimstok. Geef deze zakjes aan het einde van het feest mee aan de kinderen als bedankje voor hun komst.

Door een combinatie van deze feestartikelen van Feestartikelen.nl kun je een fantastische en opvallende sfeer creëren voor het bouwvakkers met bouwauto's kinderfeestje.

Veel plezier met de voorbereidingen en geniet van het feest!