• Lorem ipsum
30 Dec 2020

Effen kleuren ballonnen

Effen kleuren ballonnen als versiering of speelgoed

Het is al heel wat jaren een gewoonte om het huis of een feestlocatie te versieren met effen kleuren ballonnen wanneer een feestelijke gebeurtenis gevierd wordt. Is er iemand jarig, getrouwd, geslaagd of is er iets anders bijzonders gebeurd? Met een paar ballonnen lijkt iedereen meteen in de feeststemming te komen, terwijl de kinderen deze regelmatig gebruiken als speelgoed. We hebben verschillende weetjes en tips verzameld om jou te helpen om met een paar ballonnen een knalfeest neer te zetten.

 

Bijzondere weetjes over de ballon

Wist je dat ballonnen zoals we ze nu kennen al sinds 1824 bestaan? Michael Faraday is de uitvinder van de rubberen ballon, welke hij gebruikte voor experimenten in zijn laboratorium. Later bleken veel mensen de ballon juist leuk te vinden als speelgoed of versiering. Vandaag de dag is dit nog steeds zo. Een bijzonder weetje is dat de rubberen ballon zoals wij deze kennen wordt gemaakt van een sap dat voorkomt in de Braziliaanse rubberboom. In het begin hebben ballonnen nog een witachtige kleur, maar wanneer ze geverfd worden zijn alle kleurencombinaties mogelijk.

 

Urenlang spelen met ballonnen

Geef je een feestje waar kinderen bij aanwezig zijn? Naast een paar ballonnen heb je helemaal niet veel nodig om ze een hele tijd bezig te kunnen houden. De kinderen vermaken zich namelijk al prima wanneer je ze een ballon geeft die ze hoog moeten houden zodat deze de grond niet raakt. Er zijn daarnaast nog meer spelletjes te bedenken met een paar ballonnen zodat de kinderen zich niet zullen gaan vervelen.

Wat dacht je van een potje tennis of volleybal met een ballon? Door twee groepen te vormen kan je een wedstrijdje houden waarbij de kinderen de ballon zo vaak mogelijk bij het andere team op de grond moeten krijgen. Ze kunnen de ballon met de hand of met een geïmproviseerd knuppeltje, zoals een krant, overslaan. Tip: Wanneer je merkt dat de ballon te lang blijft zweven kan je hier wat water indoen. Hierdoor zakt de ballon sneller naar de grond en wordt het spel wat spannender. Later kan je er ook nog voor kiezen om de kinderen een aangepaste versie van het bekende spelletje ‘vlag veroveren’ te laten spelen. In plaats van een vlag moeten ze er nu voor zorgen dat ze een ballon in hun kamp krijgen.

 

Een feestelijke sfeer met effen kleuren ballonnen

 

Hoewel je effen kleuren ballonnen prima kunt gebruiken als speelgoed, zijn ze natuurlijk wel bedoeld als versiering. Wanneer iemand bijvoorbeeld 40 jaar wordt, gaat trouwen of geslaagd is, is het geweldig om ze te verrassen met een versierde feestlocatie. Op www.feestartikelen.nl vind je ballonnen in verschillende effen kleuren waar je een heleboel kleurencombinaties mee kunt maken door deze in groepjes of verspreid over de ruimte weg te hangen. Met blauwe ballonnengele ballonnengroene ballonnen of bijvoorbeeld rode ballonnen kan je al een hele vrolijke sfeer aan het huis of de feestzaal geven. Bij Feestartikelen.nl vind je echter ook witte, zilveren of ivoor kleurige ballonnen voor een stijlvol feest, zoals een bruiloft. Doordat je de ballonnen overal weg kunt hangen, kan je de locatie hiermee al voor een groot deel versieren. Een paar effen kleuren ballonnen van Feestartikelen.nl kunnen daarom al de basis vormen voor een mooi versierde feestruimte.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »