• Lorem ipsum
30 Jun 2020

Een kinderfeestje organiseren

Een kinderfeestje organiseren om niet snel meer te vergeten

Tijdens een kinderfeestje kunnen jongens en meisjes met alle vriendjes en vriendinnetjes hun verjaardag vieren. Hoewel ieder kind weer anders is en de keuzes voor het feestje eindeloos zijn, hebben wij in deze blog een paar tips beschreven die je kunnen helpen bij het plannen om zo een kinderfeestje te organiseren. Met mooie versiering, een thema, lekkere hapjes en leuke spelletjes kom je namelijk al een heel eind.

 

Spelletjes voor een gezellig feest

 

 

Kinderen bruisen van de energie. Daarom zijn spelletje onmisbaar op een kinderfeestje. Houd wel rekening met de leeftijd van de kinderen, aangezien sommige spelletjes te moeilijk of te saai zijn voor verschillende leeftijdscategorieën. Je kunt kiezen voor echte klassiekers, zoals stoelendans of ezeltje prik. Deze spelletjes doen het altijd goed, omdat ze lol hebben. Daarna kun je een wedstrijdje houden waarbij de kinderen in twee groepen verdeeld worden. Laat de kinderen een afstand afleggen terwijl ze een ballon moeten hooghouden, een pingpongbal op een lepel moeten balanceren of van hoepel naar hoepel moeten springen. Als afsluiter kun je nog kiezen voor een potje tikkertje, mits er genoeg ruimte is natuurlijk.

 

Creatieve hapjes op tafel zetten

 

Wanneer de kinderen niet druk bezig zijn met de spelletjes kun je lekkere hapjes op tafel zetten die je mooi opgemaakt hebt. Door komkommer uit te drukken in een bloemetjesvorm ziet het er namelijk meteen heel leuk uit. Kleine sandwiches in de vorm van een ster zijn daarnaast ook een goed idee. Ook met stukjes pannenkoek en aardbeien op een stokje zal je de kinderen erg blij maken. Als hoogtepunt kan de taart natuurlijk niet ontbreken. Wanneer het kinderfeestje een thema heeft kun je dit verwerken in de taart. Een taart met een foto van de jarige, de leeftijd of de naam is natuurlijk ook erg leuk.

 

Van kinderfeestje naar themafeest

 

Hoewel je prima een feestje kunt geven met algemene hapjes en spelletjes, kan een thema het geheel misschien nog leuker maken. Kinderen zijn vaak gek op bepaalde tv-programma’s, zoals Paw Patrol, Spongebob of Peppa. Ook een thema zoals jungle en safari of prinsessen, doet het altijd erg goed. Gelukkig is het erg eenvoudig om een verjaardag te organiseren met een thema, aangezien je nog steeds gebruik kunt maken van bekende spelletjes en hapjes. Er zijn namelijk maar kleine aanpassingen nodig. Wat dacht je van de stoelendans met muziek van Spongebob, ezeltje prikje met afbeeldingen van de hondjes van Paw Patrol of een mooie jungle en safari taart? Met een klein beetje creativiteit heb je zo een kinderfeestje rondom een thema  georganiseerd.

 

Versiering voor een mooie feestruimte

 

Aangezien een verjaardag een leuke gebeurtenis is, mag de ruimte er best feestelijk uitzien. Dit doe je heel eenvoudig met feestdecoratie, zoals slingers en ballonnen van Feestartikelen.nl. Ook vrolijke tafelkleden, bordjes en bekertjes laten de feestruimte er meteen gezellig uitzien. Aangezien je bij Feestartikelen.nl ook versiering voor verschillende thema’s vindt, kunnen wij je helpen om van een kinderfeestje een geslaagd themafeest te maken. Zo kun je met leuke versiering de kinderverjaardag een feestelijke uitstraling te geven.

Heel veel plezier!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »