03 Jun 2020

Astronaut kinderfeestje

Een astronaut kinderfeestje voor echte fans van ruimtevaart

 

Is jouw kind gek op alles dat met ruimtevaart te maken heeft? Dan kun je hem of haar heel erg blij maken met een astronaut kinderfeestje! Samen met een groep vrienden zal jouw kind zich voor een dag een echte astronaut voelen. Hoe je dit voor elkaar krijgt? In deze blog hebben we verschillende tips voor je verzameld om een kinderfeestje te organiseren met spelletjes, hapjes en versieringen die passen bij het ruimtevaart thema.

 

Spelletjes voor echte astronauten

 

Wie een ruimtevaart kinderfeestje organiseert kan natuurlijk niet om de bijpassende spelletjes heen. Gelukkig biedt dit thema een heleboel mogelijkheden! Organiseer bijvoorbeeld een wedstrijdje waarbij de snelste niet wint, maar de langzaamste. Laat de kinderen als echte astronauten op de maan heel langzaam, met grote stappen richting de finish lopen. Let er wel op dat iedereen moet blijven bewegen. Daarna kun je ze ballonnen laten hooghouden. Doe net alsof de ballonnen meteorieten zijn die de grond (de aarde) niet mogen raken. Ook het gooien van ruimteschepen kan een leuk spelletje zijn. Maak bijvoorbeeld van papier of aluminiumfolie ruimteschepen die de kinderen door hoepels moeten proberen te gooien.

 

 

Een andere leuke activiteit is een estafette waarbij de kinderen moeten samenwerken. Van piepschuim kun je zogenaamde maanstenen maken die in een emmer moeten worden geplaatst. Een kind gaat op zoek naar zo veel mogelijk verstopte maanstenen en brengt deze naar een tafel waar een ander kind geblinddoekt moet proberen deze met een tang in de emmer te gooien. Het geblinddoekte kind kan hulp krijgen van iemand die alleen maar korte instructies mag geven, waardoor er een robotachtig effect ontstaat. Met dit spel kun je de kinderen zeker een tijdje vermaken!

 

Hapjes voor hongerige astronauten

 

Tijdens een drukke dag als astronaut krijgen de kinderen vast zin in lekkere hapjes. Je kunt ze bijvoorbeeld sandwiches of koekjes geven in de vorm van een ster. Ook kun je kleine raketjes maken van stukjes aardbei en banaan op een stokje. Het is hierbij wel belangrijk dat de onderkant van de aardbei bovenaan geplaatst wordt, zodat dit hapje zo veel mogelijk op een raket lijkt. Daarnaast zijn Raket ijsjes en Milky Way chocolaatjes natuurlijk ook een goed idee.

Een astronauten taart kun je bestellen, maar ook zelf maken. Maak bijvoorbeeld een maan-taart met wit glazuur dat je ongelijk uitsmeert om zogenaamde kraters te creëren. Of kies voor een taart van donkerblauw glazuur met daarop een heleboel sterren in verschillende groottes.

 

Mooie space versiering

 

Om de kinderen tijdens het astronaut kinderfeestje nog meer het gevoel te geven dat ze in de ruimte zijn beland, kun je space versiering gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een sterrenhemel muurposter en tafelkleed van Feestartikelen.nl voor het juiste effect. Verder kun je de ruimte nog versieren met wereldbol ballonnen, astronauten slingers en decoraties in de vorm van planeten. Om de kinderen ook in bijpassende stijl te laten eten en drinken vind je bij Feestartikelen.nl space bordjes en bekertjes. Op die manier kun je met hulp van www.feestartikelen.nl ervoor zorgen dat de kinderen niet om het ruimtevaart thema heen kunnen en zich voor een dag echte astronauten voelen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »