• Lorem ipsum
26 Apr 2023

Tips voor een onvergetelijk Super Mario kinderfeestje

Grote kans dat je zelf met Super Mario groot bent geworden. Ook je kind kent Super Mario, als de grote held die Princess Peach moet bevrijden. Wat is er dan leuker om een Super Mario feest te organiseren? Voor jou een trip down memory lane en voor je kind heel relevant. Ontdek nu de leukste tips voor een onvergetelijk Super Mario kinderfeestje.

 

Super Mario, de held van groot en klein

Super Mario werd halverwege de jaren ’80 geïntroduceerd op de Japanse en twee jaar later op de Nederlandse markt door Nintendo. Het personage van Super Mario is ondanks zijn leeftijd nog steeds razend populair onder jong en oud. En dat is niet zo gek, want hoe simpel ook, het avontuur gecombineerd met het feit dat Mario eigenlijk een echte held is spreekt tot de verbeelding. Denk je aan Mario, dan denk je automatisch aan Koopa’s en King Koopa, piranhaplanten en de rode vissen. Grote kans dat je in je gedachten niets anders hoort dan: ‘Let’s a go!’

Inmiddels zijn we tientallen jaren verder en heeft Nintendo het spel verder ontwikkelt. De games van Mario zijn nu ook verkrijgbaar voor bekende platforms zoals de WiiU en Nintendo Switch. Dat maakt het extra leuk: het is iets dat je waarschijnlijk uit je eigen jeugd nog kent en nu je kinderen. Ideaal om er samen over te praten, samen te gamen en meer.

 

Tips voor een onvergetelijk Super Mario kinderfeestje

Kinderen zijn grote fan van superhelden en in hun ogen is Super Mario een echte held. Zijn opdracht is immers om de prinses uit het kasteel van de boze Koopa te bevrijden. Wil jij je kind echt verrassen? Dan kun je een Super Mario kinderfeestje organiseren. Een kinder themafeest begint natuurlijk met passende Super Mario versiering. Wil je een beetje out of the box denken? Maak dan op de uitnodigingskaart duidelijk dat de kinderen verkleed mogen komen.

Eén ding dat ook echt niet mag ontbreken is gamen. Dat kan op nieuwe en oude platforms, net wat je in huis hebt. Om te voorkomen dat kinderen de hele dag achter de gameconsole gaan plakken kun je het gamen afwisselen met leuke spelletjes spelen. De spelletjes inspireer je op het Super Mario Bros game. Denk aan dingen zoals: een speurtocht met aan het einde een opdracht om King Koopa te verslaan, maak een Mario kinderbingo of laat de kinderen geblinddoekt een snor op het gezicht van Mario plaatsen (a la ezeltje prik).

 

Super Mario themafeest voor kinderen

Superhelden (groot en klein) moeten van voldoende energie worden voorzien om hun doel te bereiken. Het feest maak je extra leuk door een passende themataart te serveren. Deze kun je simpelweg zelf maken door een plaatje van Super Mario te printen op eetbaar papier of door plastic Mario figuurtjes op de taart te plaatsen. De kinderen gaan niet met lege handen naar huis, maar krijgen allemaal een gave game mok om zelf te kleuren mee.

 

Voor Super Mario versiering ben je bij Feestartikelen.nl aan het juiste adres!