• Lorem ipsum
04 Feb 2022

Tips voor een geslaagd Country & Western verjaardagsfeestje

Of jong of oud, het oude Westen intrigeert veel mensen. Niet zo gek, de stoere cowboys met hun grote hoeden, cowboylaarzen en paarden maken nu eenmaal veel indruk op jongens en meisjes. Ben jij ook dol op alles wat met het Wilde Westen te maken heeft? Of je kind? Dan zijn deze tips voor een geslaagd Country & Western verjaardagsfeestje speciaal voor jou.

 

Deze items zijn onmisbaar voor een geweldig Country & Western verjaardagfeestje

Natuurlijk kun je in de wilde weg dingen inslaan voor het feestje, maar beter is het om met beleid te werk te gaan. Voor een geslaagd Wild West feestje heb je om te beginnen een geschikte ruimte nodig. Dat kan je woonkamer, je achtertuin of een gehuurde feestzaal zijn. Omdat je wil dat de ruimte ook echt de sfeer uitstraalt die hoort bij het Wilde Westen heb je passende Country & Western decoratie nodig. Bij Feestartikelen vind je alles wat je nodig hebt. Van grote deurposters tot decoratie cowboys aan toe. Vergeet vooral niet om een paar ballonnen in de kleuren van het thema te bestellen, ballonnen horen namelijk op elk feestje, ongeacht welk thema je kiest. Voor je gasten is het belangrijk dat ze weten welk thema je hebt gekozen voor jouw verjaardag of die van je kind. Zorg daarom voor passende uitnodigingen, waarbij direct duidelijk wordt in welke stijl het feestje gevierd wordt. Je kunt kant-en-klare uitnodigingen kopen of je gaat aan de slag met wat knutselspullen om zelf iets leuks in elkaar te knutselen.

 

Wat er verder niet mag ontbreken voor je Cowboy feestje

Heb je een ruimte, versiering en uitnodigingen, dan ben je ongeveer halverwege je voorbereidingen. Je wil natuurlijk ook voor passend entertainment zorgen. Welk entertainment je kiest hangt volledig af van je gezelschap. Denk daarbij aan een workshop om line dancing te leren, zet tafels neer om te dobbelen of te kaarten of laat iedereen verkleed komen als cowboy of cowgirl. Vergeet niet om countrymuziek op te zetten om de sfeer compleet te maken!

Organiseer je een Wild West feestje voor kinderen? Kinderen vinden het sowieso gezellig om in de huid van een cowboy te kruipen. Laat ze dus vooral verkleed komen of zorg zelf voor wat cowboyhoeden. Verder kun je de kinderen vermaken met activiteiten zoals lasso werpen of laat de kinderen op zoek gaan naar goud. Je kunt ze ook vermaken met speelgoed en spelletjes voor binnen en buiten.

 

Ideeën voor echt een Wild West buffet

Eten en drinken mag niet ontbreken. Om in het thema te blijven kun je onderstaande ideeën gebruiken om een heerlijk Country & Western buffet te serveren:

  • Bbq (met veel vlees, waaronder steak en spareribs)
  • Mac en cheese (kaasmacceroni gemaakt met cheddar kaas)
  • Gefrituurde kip
  • Gegrilde maïs
  • Knoflookbrood
  • Kip en kaas quesedillas
  • Chili sin of con carne

De taart moet natuurlijk ook passen bij het thema. Houd hier rekening mee als je zelf bakt of een taart bestelt.

De leukste Country & Western decoratie vind je bij Feestartikelen.nl!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »