30 Mar 2021

Tips en inspiratie voor 40 jaar verjaardag

40 Jaar verjaardag vieren met een feest

Of je nu 1, 14 of 58 wordt, elk jaar dat je erbij krijgt is een zegen. Maar sommige leeftijden zijn net iets specialer, waardoor je er meer aandacht aan moet besteden. Als iemand 40 wordt, dan is dat ook weer een nieuwe mijlpaal. Je bent gesetteld, weet wat je wil in het leven en hebt al ervaring opgedaan. Tijd dus om uit te pakken met een feest. En elk feestje begint met de keuze van de gasten, de feestzaal en bijpassende 40 jaar versiering.

Wie je uitnodigt hangt van jezelf af. Intiem met alleen naasten of uitgebreid met familie, vrienden, collega’s en buren. De ruimte is afhankelijk van de eigen wensen, het aantal gasten en het weer. Je kunt voor de achtertuin kiezen of een echte partyzaal huren. Wat de 40 jaar decoratie betreft kun je kiezen voor een bepaald thema of een bepaalde kleur. Net wat bij je past.

Tips om de 40ste verjaardag onvergetelijk te maken

Het feest is globaal geregeld: je hebt de mensen die je erbij wil hebben uitgenodigd met passende uitnodigingskaarten. De feestruimte is geregeld en je hebt alles in huis om de zaal te versieren. Nu wordt het tijd om naar de details te kijken, zodat je feest echt onvergetelijk wordt.

Denk daarbij aan eten en drinken, de taart en 40 jaar tafeldecoratie passend bij de uitstraling van je feest. De hapjes en drankjes kun je zo uitgebreid maken als je zelf wil. Hou het bij zoiets simpels als patat en gefrituurde snacks of zet een koud buffet neer waar iedereen naar hartenlust kan opscheppen. Voor de taart kun je gerust uitpakken. Hoe hoger en opvallender het design hoe beter.

Pret mag natuurlijk niet ontbreken op deze feestelijke dag. Richt een hoekje in als Photo Booth. Een paar leuke photo props erbij en pret is gegarandeerd. Zijn kinderen ook uitgenodigd op je feest? Zorg er dan voor dat er in een hoekje van de zaal een tafel staat waar zij zich kunnen vermaken. Zet spelletjes, speelgoed, knutselspullen of ander vermaak neer, zodat ze zich niet vervelen.

Tips voor 40 jaar verjaardag

Natuurlijk kun je niet met lege handen aankomen op een 40ste verjaardag. Of je het feestvarken nu goed kent of niet, een 40 jaar cadeau zal altijd op prijs gesteld worden. Je kunt het daarbij zo simpel of gek maken als je zelf wil. Geef een gepersonaliseerd cadeau als het feestvarken een naaste of goede vriend(in) is. Of kies voor veilig en neutraal en geef iets waarvan je weet dat de jarige het goed kan gebruiken. Een simpele kaart voor de verjaardag al dan niet met inhoud en eventueel een bosje bloemen erbij is voor velen al een mooi gebaar.

Heel veel plezier!
Anja Laemers

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »