Bekijk onze super aanbiedingen! OP IS OP Klik hier
  • Lorem ipsum
18 Jan 2024

Stap voor stap naar een schitterend jaren '70 feest

Het organiseren van een jaren '70 themafeest kan een onvergetelijke ervaring zijn, vol nostalgie en plezier. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het creëren van een authentieke en onvergetelijke seventies sfeer:

1. Kies een Iconische Locatie

Zoek naar een locatie die de sfeer van de jaren '70 belichaamt. Denk aan ruimtes met retro-decor of een plek die je zelf kunt transformeren met de juiste decoraties. Denk aan ruimtes met houten panelen of een vintage dansvloer. Decoratie kan hier veel toevoegen, zoals posters van de jaren '70 en lavalampen.
 

2. Seventies Decoratie

Gebruik producten van Feestartikelen.nl voor authentieke seventies decoraties. Denk aan disco ballen, typische slingers en decoraties. Ook kun je op zoek gaan naar posters van iconische seventies muzikanten of films. Creëer een disco-ambiance met glinsterende gordijnen en neonlichten. Wat ook mooi in dit thema past zijn kleurrijke streamers, psychedelische patronen, en metallic gordijnen. Hang discoballen op en gebruik veel licht voor een echte disco-ervaring.

3. Muziek uit de Jaren '70

Stel een afspeellijst samen met de grootste hits uit de jaren '70. Denk aan disco, funk, rock en pop van die tijd. Live muziek of een DJ die gespecialiseerd is in deze periode kan nog meer sfeer toevoegen. Naast een playlist met seventies hits, kun je als daar budget voor is ook overwegen om een tributeband te boeken die muziek van die tijd speelt.

4. Kleding en Kostuums

Moedig gasten aan om zich te kleden in typische jaren '70 outfits. Denk aan wijde broekspijpen, glittertops, afro-pruiken, en platform schoenen. Overweeg een prijs voor de beste outfit. Voor een extra touch, kun je een dresscode instellen of zelfs een verkleedhoek inrichten met jaren '70 accessoires zoals zonnebrillen, hoeden, en sieraden.

5. Thematische Activiteiten en Spellen

Organiseer spellen en activiteiten die passen bij het tijdperk. Denk aan een danswedstrijd, een retro quiz of een karaoke met seventies hits. Een filmvertoning van klassieke jaren '70 films. is ook een aanrader. Gewoon voor de sfeer. Je kunt ook een photobooth met seventies props en achtergronden inrichten.

6. Eten en Drinken

Serveer hapjes en drankjes die populair waren in de jaren '70. Zowel kaas- als chocoladefondue waren populair evenals cocktailworstjes. Deze werden vaak geserveerd in een zoetzure saus. Vergeet ook het kaasplankje niet met een assortiment lekkere kazen. Als toetje mag de gelatinepudding in verschillende kleurrijke lagen natuurlijk niet ontbreken. 

7. Fotomomenten

Richt een hoek in voor foto's met seventies rekwisieten en achtergronden zoals oversized zonnebrillen en pruiken en natuurlijk een polaroidcamera voor instant foto's. Dit kan een leuke herinnering zijn voor de gasten.

8. Beleef de Cultuur

Integreer elementen uit de popcultuur van de jaren '70 in je feest. Denk aan beroemde films, televisieprogramma's, en politieke of culturele gebeurtenissen uit die tijd. Misschien is een kleine tentoonstelling met kringloop producten uit de jaren 70 een leuk idee.

9. Uitnodigingen en Communicatie

Verstuur uitnodigingen die de sfeer van de jaren '70 weerspiegelen. Ontwerp digitale of papieren uitnodigingen met retro-ontwerpen, zoals felle kleuren, psychedelische patronen en typische seventies lettertypen.

10. Aandenkens en Bedankjes

Geef gasten een klein aandenken mee dat hen herinnert aan het feest. Dit kan iets eenvoudigs zijn zoals een sleutelhanger, een button of een klein seventies speeltje. Of overweeg om alle gasten een mixtape (of playlist) van de beste hits van de avond mee te geven. Wil je het van A tot Z in stijl doen, dan doe er dan een gepersonaliseerd seventies-item of een retro-stijl bedankkaart bij.

Conclusie

Met deze tips, de juiste voorbereiding, en een beetje creativiteit, kun je een fantastisch jaren '70 themafeest organiseren dat je gasten niet snel zullen vergeten. Vergeet niet om de unieke producten van Feestartikelen.nl te gebruiken voor een authentieke touch en een onvergetelijke ervaring.

Heel veel plezier!