• Lorem ipsum
26 Feb 2020

St. Patrick’s Day versiering

Feesten op Ierse wijze met St Patrick’s Day versiering

Hoewel St Patrick’s Day oorspronkelijk een Ierse feestdag is, zijn de Ieren al jaren niet meer de enige die dit feest vieren. Van de Verenigde Staten tot Australië en van Japan tot ons eigen kikkerlandje: de hele wereld kleurt groen met St Patrick’s Day versiering en accessoires. Wil je zelf ook meedoen en voor één dag ervaren hoe het is om Iers te zijn? Er is vast wel een café in de buurt die het viert.

 

Wat is St Patrick’s Day precies?

 

St Patrick’s Day op 17 maart is al sinds de zeventiende eeuw een belangrijke dag voor de Ieren. Het is namelijk de nationale feestdag waarop Saint Patrick, de beschermheilige van Ierland, herdacht wordt. Saint Patrick heeft veel invloed gehad op de geschiedenis van het land. In de vierde eeuw werd hij geboren in Schotland, maar hij kwam in Ierland terecht toen hij daar verkocht werd als slaaf. Toen hij eenmaal ontsnapte besloot hij priester te worden en het christendom te verspreiden. Hij staat erom bekend de slangen uit Ierland te hebben verdreven. Dit zou een metafoor zijn voor het bekeren van de heidenen. Veel van hun tegenwoordige cultuur hebben de Ieren dan ook aan Saint Patrick te danken.

Toch beperkt St Patrick’s Day zich niet alleen tot Ierland. Overal zijn namelijk wel mensen te vinden met een Ierse afkomst die hun nationale feestdag vieren. Tegenwoordig is het zo’n bekend feest geworden dat het op een heleboel plaatsen uitbundig gevierd wordt.

 

In het groen feest vieren op St Patrick’s Day

 

In veel landen wordt St Patrick’s Day groots gevierd met parades, openluchtconcerten en kermissen die in het teken staan van de Ierse cultuur. Tijdens al deze activiteiten is de kleur groen erg belangrijk. Dit is te danken aan het groene deel in de Ierse vlag (dat voor de katholieken staat) en de shamrock (klaver met drie blaadjes) die Saint Patrick gebruikte als metafoor voor de Heilige Drie-eenheid van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Om deze reden dragen een heleboel mensen klaverblaadjes bij zich tijdens St Patrick’s Day, natuurlijk in combinatie met groene kleding.

 

Bijpassende St Patrick’s Day versiering

Organiseer je het liefst zelf een feest of wil je na de grote vieringen thuis nog verder feesten tijdens St Patrick’s Day? Dan kun je dit helemaal in bijpassende stijl doen. Natuurlijk is de St Patrick’s Day versiering ook uitstekend te gebruiken voor een themafeest! Je kunt de boel versieren met St Patrick’s Day ballonnen, hangdecoraties en vlaggenlijnen van Feestartikelen.nl. Zoals verwacht staat de kleur groen centraal in al deze versiering en zie je ook zeker een shamrock of een klavertje vier terug. Wanneer je een lekker hapje wilt eten kun je kiezen voor bijpassende bordjes, bestek en tafelkleden van Feestartikelen.nl. Naast de bekende groene versiering vind je ook oranje feestdecoratie. Deze kleur staat voor het andere vlak in de Ierse vlag. Met behulp van al deze St Patrick’s Day versiering van www.feestartikelen.nl kun je de Ierse feestdag geheel in stijl vieren!

Heel veel plezier!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »