• Lorem ipsum
30 Jun 2022

Spelletjes om mee te nemen op vakantie

Spelletjes voor op vakantie

Alhoewel de kans groot is dat kinderen zich niet vervelen tijdens de vakantie, kan het toch gebeuren dat je voor vermaak moet zorgen. Daarvoor zijn spelletjes uitermate geschikt. Vooral de zogenaamde reisspelletjes zijn perfect voor een vakantie dichtbij of ver van huis. Reisspelletjes zijn spelletjes in compacte vorm die daardoor veel minder wegen en ruimte innemen dan de normale uitvoering van een spel. De reisspelletjes zijn geschikt voor jong en oud. De keuze stem je gewoon af op de interesses en natuurlijk de leeftijd van je kind. Is je kind dol op vier op een rij? Dan neem je dit spelletje mee. Voor een wat ouder kind kun je bijvoorbeeld Stratego of schaken en dammen meenemen. Juist door het compacte formaat kun je de spelletjes makkelijk in de handbagage meenemen voor in het vliegtuig. Staat er een autovakantie op de planning? Zorg dan voor een uitklaptafel en neem een stapel spelletjes mee, zodat de kinderen zich onderweg niet hoeven te vervelen.

 

Op vakantie dichtbij huis

Veel mensen kiezen voor een vakantie dichtbij huis. Vaak wordt dan gekozen voor een camping of een leuk vakantiehuis. In de meeste gevallen wordt op vakantieparken en campings gezorgd voor vermaak voor het hele gezin. Toch is het altijd goed om iets achter de hand te houden, waarmee de kinderen zich in de tent, caravan of het vakantiehuis kunnen vermaken. Een spelletje biedt dan uitkomst. Dankzij de reisuitvoering hoef je niet de hele spellenkast mee te nemen. Een klein doosje met daarin de compacte versie is voldoende. Overigens hoeven dat niet alleen maar spelletjes te zijn die je binnenshuis kunt spelen. Ook outdoor games zijn een aanrader. Deze spelletjes kunnen de kinderen dichtbij het vakantieverblijf spelen. Dit is bovendien een leuke manier om snel vriendjes en vriendinnetjes te maken. Want wat is er nu leuker dan samen blik gooien, ringwerpen of Boter, Kaas en Eieren te spelen.

 

Spelletjes: vermaak tijdens de vakantie

Of je nu dichtbij blijft of juist een verre reis maakt, met kinderen blijft het altijd een verrassing of ze zich altijd en overal kunnen vermaken. Spelletjes zijn dan de perfecte oplossing. Niet alleen voor onderweg, maar vooral voor tussendoor. Je hebt immers geen invloed op het weer en als het een keer met bakken uit de hemel komt, dan moet je toch iets achter de hand hebben om de kinderen te vermaken. Overigens zijn spelletjes ook heel goed om je kind even rust te geven. Een vakantie betekent immers heel veel nieuwe indrukken opdoen. Dat kan behoorlijk veel zijn om te verwerken. Door af en toe een rustpauze in te lassen, bijvoorbeeld door het spelen van spelletjes, kun je de druk er voor je kind een beetje afhalen.

Bij Feestartikelen.nl vind je de leukste spelletjes voor de vakantie!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »