• Lorem ipsum
10 Jun 2022

Met deze tips organiseer je een onvergetelijk Italiaans feestje

Bij een Italiaans feest draait alles om gezelligheid

Als je de Italianen vraagt wat belangrijk is op een verjaardag dan zul je horen dat vooral gezelligheid niet gemist kan worden. En voor die gezelligheid heb je vrienden en familie nodig. Zorg dus dat je voldoende mensen uitnodigt, waarmee je gegarandeerd gezellig kunt genieten tijdens het Italiaanse themafeest. Alle vrienden en familie wil je natuurlijk wel kwijt kunnen, dus ga vooral op zoek naar een geschikte locatie. Het maakt daarbij niet zo veel uit of dit je eigen woonkamer, achtertuin of een echte partyruimte is. Het puntje op de ‘i’ voor een gezellig verjaardagsfeestje van jezelf of je kind is de keuze voor de juiste feestdecoratie. Deze vind je in ons uitgebreide aanbod. Italiaanse feestartikelen, waarbij de kleuren groen, wit en rood van de Italiaanse vlag, prominent aanwezig zijn. Kies voor een leuke mix van ballonnen, lampionnen en vlaggenlijnen. Tot slot stel je een leuke playlist samen op Spotify en niets staat een gezellige middag of avond meer in de weg.  

 

Italiaans themafeest: dit mag niet ontbreken

Net als heel veel zuidelijke landen staat Italië niet alleen bekend om gezellig samenzijn met familie en vrienden, maar ook om het eten. Eten en drinken is een cultuur apart en daar neem je uitgebreid de tijd voor. Dat geldt ook op je verjaardag. Voor de authentieke sfeer zorgt niet alleen de Italiaanse tafeldecoratie, maar ook typisch Italiaans eten. Gelukkig is er volop keuze, zodat jong en oud gegarandeerd kunnen smullen. Denk aan pizza, pasta, lasagne, maar ook het desserts als tiramisu en panna cotta. Liever niet te uitgebreid koken? Kies dan voor het serveren van een antipasti schotel. Vergeet vooral niet om een taart te bestellen. Deze kun je perfect afstemmen op het thema of de feestdecoratie. Bij een stukje taart mag een kopje Italiaanse espresso niet ontbreken.

 

Tips voor een Italiaans kinderfeestje

Kinderen of zoals de Italianen zeggen: bambini, zijn in Italië erg belangrijk. Dat is jouw kind natuurlijk ook op zijn of haar verjaardag. Wil je jouw bambino een onvergetelijk Italiaans kinderfeestje geven? Dan zijn deze tips onmisbaar voor jou. Zorg dat de kinderen zich thuis voelen en de gezellige sfeer proeven (vooral relaxed en geen stress). Naast de Italiaanse versiering haal je het beste ook leuk speelgoed en spellen in huis om de kinderen te vermaken. Of ga aan de slag met het themaland en maak leuke knutsels met de kinderen. Speciaal hiervoor hebben wij heel veel knutselspullen in ons aanbod. Spelen en knutselen maakt hongerig, dus trakteer je de kinderen op een lekkere pizza of een bord spaghetti. Sluit de dag af met een stukje verjaardagstaart in Italiaanse stijl gemaakt.

Feestartikelen.nl heeft alles in huis voor een onvergetelijk Italiaans feestje! Have fun!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »