26 Aug 2020

Kinderfeestje met sneeuwpret

Een winterparadijs tijdens een kinderfeestje met sneeuwpret

 

Wil je een kinderfeestje in de winter organiseren of is de jarige gek op sneeuw? Dan is een feest met een winter thema een erg leuk idee. De gezellige, knusse sfeer en een heleboel sneeuwpret zorgt ervoor dat iedereen het naar zijn zin zal hebben. Doordat dit een thema is waar je een heleboel kanten mee op kunt zal het waarschijnlijk geen probleem zijn om een leuke verjaardag te organiseren. Met de tips uit dit artikel kun je in ieder geval inspiratie op doen voor hapjes, drankjes, spelletjes en versieringen voor een geslaagd kinderfeestje met sneeuwpret.

 

Spelletjes met sneeuwpret

 

Wanneer je een winter feestje organiseert is sneeuwpret erg belangrijk. Wanneer het tijdens de verjaardag sneeuwt hoef je hier zelf niet veel voor te doen. Een sneeuwballengevecht, sleeën en sneeuwengelen maken behoren allemaal tot activiteiten waar kinderen van kunnen genieten. Vier je een verjaardag zonder dat er sneeuw gevallen is? Dan zijn er genoeg spelletjes te bedenken die zelfs in de zomer nog voor een winters gevoel kunnen zorgen. Je kunt de kinderen bijvoorbeeld laten ijsvissen door met karton een gat in ijs na te maken. In dit gat zitten magnetische visjes die ze kunnen vangen. Op de visjes kun je nummers plakken die de volgorde bepalen waarin de kinderen hun cadeautjes mogen geven. Later kun je een versie van ezeltje prik spelen door de kinderen geblinddoekt de neus (wortel) van de sneeuwman op te laten plakken.

Daarna kun je nog een parcours houden door een bak met piepschuimpjes neer te zetten die sneeuwvlokken moeten voorstellen. De kinderen moeten in teams zo veel mogelijk piepschuimpjes naar de overkant zien te krijgen. Je kunt ze door een geïmproviseerde iglo laten kruipen van stoelen en witte lakens of ze de schuimpjes op een lepel in hun mond laten vasthouden om het wat moeilijker te maken.

 

Hapjes en drankjes voor de winter

 

Er zijn verschillende hapjes en drankjes die passen bij een kinderfeestje met sneeuwpret. Een typisch drankje voor de winter is natuurlijk warme chocolademelk. Daarnaast kun je de kinderen zelfgemaakte snoepjes in de vorm van een sneeuwpop geven. Gebruik marshmallows voor het lijfje, zoutje stokjes voor de armen, een dropveter voor de sjaal en maak eventueel ogen, een mond en een neus van glazuur of chocolade. Verder kun je de kinderen trakteren op poffertjes die je besprenkelt met poedersuiker zodat het op sneeuw lijkt. Als laatste kun je de kinderen nog laten smullen van een taart in de vorm van een iglo of sneeuwpop.

 

Prachtige decoraties bij het sneeuw thema

 

Wanneer je hapjes, drankjes en spelletjes hebt bedacht om een winter kinderfeestje te organiseren, is er nog een hulpmiddel waar je gebruik van kunt maken. Decoraties bepalen namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling van de ruimte. Met witte slingers, lampionnen en vlaggenlijnen van Feestartikelen.nl kun je daarom heel eenvoudig de winter nabootsen. Daarnaast kun je de feestruimte er nog leuker uit laten zien met prachtige decoraties zoals confetti, een raamdecoratie of een hangdecoratie in de vorm van sneeuwvlokken. Om later terug te kunnen kijken naar winterse foto’s kun je ook nog kiezen voor scenesetters als achtergrond decoratie. Zelfs zonder sneeuw kan Feestartikelen.nl je op deze manier helpen om het kinderfeestje met sneeuwpret aan te kleden als een echt winterparadijs.

Heel veel plezier met dit leuke thema!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »