27 Feb 2021

Kinderfeestje Formule 1

Kinderfeestje Formule 1 voor jongens

Een kinderfeestje Formule 1 organiseren? Natuurlijk wil je graag iets origineels verzinnen om er een leuke dag van te maken. Gelukkig heb je voor een kinderverjaardag veel mogelijkheden. Wanneer je voor een activiteit buitenshuis kiest, lopen de kosten vaak snel op. Wil je liever een beetje binnen een betaalbaar budget blijven, dan volgen hier wat tips om er toch een spetterend feestje van te maken.

 

Welk thema?

Formule 1 versiering

De interesses van je kind zijn zeker belangrijk als je het partythema gaat bepalen. Is je kind gek op knutselen, dan kan dit een leuk onderdeel zijn. Ook de grote en de samenstelling van de groep is belangrijk. Zijn het drukke kinderen? Dan kun je beter zorgen dat ze ook hun energie kwijt kunnen. Bij het kinderfeestje in het thema Formule 1, zijn zowel voor buiten als binnen leuke spelletjes te bedenken. Dit thema is niet alleen leuk voor de jongens, wist je dat de meisjes net zo enthousiast worden als er een wedstrijd element om de hoek komt kijken?

 

Natuurlijk is het belangrijk dat de ruimte waar de kinderverjaardag wordt gegeven enigszins in de sfeer van het autoracen wordt gebracht. Bijvoorbeeld door te versieren met rode, witte en zwarte ballonnen en een speciale ‘welkom’ banner voor de race fans. De plastic tafelkleden zijn natuurlijk zwart/wit geblokt, net zoals een echte finish vlag. Natuurlijk moet er ook een finishvlag zijn om de winnaar af te vlaggen. Wist je dat er bij Feestartikelen.nl zelfs borden en bekers in dit motief bestaan? Zodra alles versierd is, kunnen de verjaardagsgasten worden ontvangen. Het kinderfeestje Formule 1 kan beginnen.

 

Handige tips

Kinderfeestje Formule 1 bordjes

Je kunt beginnen met een drankje en in plaats van taart koop je een aantal donuts. Om vast in de sfeer van het autoracen te komen, mogen de kinderen helpen om van deze donuts autobanden maken. Beide kanten dompelen in de vloeibare warme chocolade, even laten afkoelen en daarna eventueel versieren met witte hagelslag. Uitserveren op een speciaal Formule 1 bordje en smullen maar.

Natuurlijk moeten er teams gemaakt worden, met aan het hoofd van ieder team een echte captain. Bijvoorbeeld: team Mercedes, team Ferrari, team Lotus en team MCLaren. Het onderscheid tussen de teams kan worden gemaakt, door een stuk van een rode, een witte of een zwarte slinger als sjerp te dragen.

 

Kinderfeestje Formule 1 racebaan loper

Een echte racebaan is natuurlijk altijd leuk. De verschillende teams strijden tegen elkaar om zoveel mogelijk punten te verdienen. Is er geen racebaan aanwezig dan kun je er altijd zelf één maken van een rol zwart papier. Plak met witte tape een streep in het midden en laat twee teams tegen elkaar strijden, door kleine lichte autootjes zo snel mogelijk naar de finish te blazen (eventueel met rietjes). Natuurlijk mag je niet over de witte lijn, dat zijn strafpunten.

Bij droog weer, kun je het thema ook buiten voortzetten. De plastic finish vlaggen zorgen ook hier weer voor de race sfeer. Zet een parcours uit voor de teams. Geef ieder kind een ballon aan beide voeten in de kleur van zijn of haar team. Het team wat het snelst over de finish is, met twee hele ballonnen krijgt natuurlijk de meeste punten.

Je kunt ook buiten een speurtocht uitzetten, waarbij de kinderen een voorwerp moeten vinden wat met autoracen te maken heeft. Bijvoorbeeld kleine finishvlag prikkers of een klein autootje. De teams krijgen voor ieder gevonden voorwerp een punt.

 

Nog meer mogelijkheden

Kinderfeestje Formule 1 decoraties

Wist je dat er nog veel meer spelletjes mogelijk zijn? Bijvoorbeeld een race quiz, autodrop in een zakje uit het water happen of zoveel mogelijk plaatjes van automerken verzamelen die in de ruimte zijn verstopt.

Aan het eind van het feest krijgt iedereen nog een gevuld feestzakje van het racethema mee naar huis. Neem eens een kijkje bij de vele mogelijkheden die dit thema te bieden heeft. Liever een ander thema? Dat kan ook, er is keus genoeg.

Heel veel plezier!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »