December aanbiedingen! Spelletjes, speelgoed en feestartikelen! Kijk in de SALE!
  • Lorem ipsum
24 Mar 2021

Kinderfeestje brandweer

Kinderfeestje met brandweer als thema

Zelf een kinderfeestje brandweer geven lijkt misschien moeilijker dan het werkelijk is. Je hoeft namelijk maar een paar dingen te veranderen om hier een succes van te maken. Net zoals bij ieder kinderfeestje kunnen spelletjes, hapjes, bedankjes en versieringen niet ontbreken. In dit artikel vind je dan ook tips hoe je al deze belangrijke onderdelen kunt aanpassen om een geslaagd kinderfeestje met brandweer als thema te organiseren.

Gezellige spelletjes

Wist je dat er veel leuke spelletjes te bedenken zijn voor een kinderfeestje brandweer? Wanneer je hier de mogelijkheid toe hebt, kan je de kinderen bijvoorbeeld een nepbrandje laten blussen met een waterpistool. Door op een paar rietjes vlammetjes te plakken die makkelijk omver te schieten zijn, kunnen de kinderen er zelfs een wedstrijdje van maken. Daarnaast kan je ook een variant op ezeltje-prik-je spelen. Hierbij moeten de kinderen geblinddoekt een zwaailamp op een afbeelding van een brandweerauto plakken.

Lekkere hapjes

Er zijn genoeg tips om simpele en leuke hapjes en drankjes te maken voor een kinderfeestje met een brandweerthema. Rode, gele en oranje hapjes passen hier heel goed bij omdat deze kleuren lijken op vlammen. Een fruitspiesje met aardbei, banaan, appel, abrikoos, perzik of ananas is daarom ook perfect wanneer je de kinderen iets gezonds wilt geven. Ook een schaal met paprika en naturel chips is een goed idee. Dit is erg simpel, maar toch leuk bij het thema. Daarnaast kan een mooie taart met Brandweerman Sam, een brandweerauto of vlammen natuurlijk niet ontbreken. Je kan besluiten om deze zelf te maken of ergens te kopen of laten maken.

 

Een leuk bedankje

Wanneer de kinderen aan het einde van het kinderfeestje naar huis gaan, kan je ze iets meegeven als bedankje. Dit kan een snoepzak met rode, gele en oranje snoepjes zijn. Je kan hier zelfs kleine brandweerwagentjes tussen stoppen. Deze kan je heel eenvoudig maken door met papier wielen, een ladder, een raampje en een zwaailicht op een doosje rozijnen te plakken. Wil je toch iets anders dan een snoepzak? Koop of maak dan leuke cupcakes met brandweerafbeeldingen erop.

 

Mooie versieringen tijdens een kinderfeestje brandweer

Wanneer de spelletjes, hapjes en bedankjes geregeld zijn, heb je tijd om over de versiering na te gaan denken. Wist je dat je hier gelukkig heel snel mee klaar kunt zijn? Feestartikelen.nl heeft namelijk een groot aanbod met versieringen die passen bij het brandweerthema. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan bekertjes, borden, servetten, tafelkleden en partybags van Brandweerman Sam. Ook heeft Feestartikelen.nl veel verschillende slingers, ballonnen, hangdecoratie en confetti om het feestje nog leuker aan te kleden. Zelfs brandweerhelmen voor de kleine brandweermannen zijn hier te vinden. Op www.feestartikelen.nl vind je dan ook alle versieringen om een geslaagd kinderfeestje brandweer te geven.