17 Mar 2021

Kinderfeestje bouwvakkers

Hoe organiseer je een kinderfeestje met bouwvakkers als thema?

Een kinderfeestje bouwvakkers is als thema is erg populair onder jongens. Jongens kijken nu eenmaal op naar de stoere mannen van de bouw. En ook de grote graafmachines, hijskranen en draaiende betonwagens waar de bouwvakkers mee werken, maken indruk. Weet je niet waar je moet beginnen? Met onderstaande tips wordt het gegarandeerd een geslaagd feest.

 

Een kinderfeestje bouwvakkers begint al bij de uitnodiging.

Een echt kinderfeestje bouwvakkers begint al op het moment dat je de uitnodigingen verstuurt, want je kiest natuurlijk niet voor een standaard kaart. De uitnodigingskaartjes met bouwauto’s erop zijn veel leuker voor het themafeestje. En de kinderen weten nu meteen wat hen te wachten staat.

 

Versier je huis in bouwvakkers stijl.

Een kinderpartijtje waarbij bouwvakkers centraal staan, vraagt om bijpassende versiering. Je kunt het huis bijvoorbeeld aankleden met ballonnen of met feestdecoratie waar verschillende soorten gereedschap op staan. Bij een bouwvakkers thema worden vaak de kleuren geel en oranje gebruikt, maar geel en blauw kan ook, of een combinatie van deze kleuren. Om de juiste sfeer te creëren, hoef je dus niet alleen maar versiering op te hangen met graafmachines, hijskranen en andere bouwauto’s. Gele, blauwe of oranje slingers, vlaggenlijnen, lampionnen en ballonnen zijn een feestelijke aanvulling op de decoraties.

 

Eten en drinken als een echte bouwvakker.

 

Tussen de middag gaan de bouwvakkers uitgebreid schaften. De broodtrommels en thermoskannen worden tevoorschijn gehaald en de lunchpauze kan beginnen. Bij een kinderpartijtje hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Een leuke tip is om de tafel helemaal in bouwvakkers stijl aan te kleden. Het is verstandig om te beginnen met een plastic tafelkleed met bouwvakkers erop, want dan kunnen de kinderen gewoon lekker smeren. En voor de echte knoeipoetsen vind je bij Feestartikelen.nl zelfs servetten waar graafmachines op staan. Is het tijd om de taart en het drinken te serveren? Dan haal je de bekers en de bordjes met bouwvakkers uit de kast. Dat wordt lekker genieten!

 

Tips voor een leuke spelletjesmiddag.

Kinderfeestje bouwvakkers wegversperring

Kinderen vermaken zich snel met kleuren en een filmpje kijken, maar tijdens een kinderfeestje is het toch ook erg leuk om samen een paar spelletjes te doen. Wist je dat er heel wat spellen te verzinnen zijn waarbij de bouw centraal staat? Laat de kinderen bijvoorbeeld een blokkentoren bouwen en kijk wie het hoogst kan komen. Zo zijn ze net echte bouwvakkers. Of organiseer een speurtocht door de stad waarbij ze in 2 teams zoveel mogelijk foto’s moeten maken van bouwvakkers, bouwmachines, gereedschap en dergelijke. Het team met de leukste en origineelste foto’s wint natuurlijk een prijs. En vergeet natuurlijk niet om het andere team ook iets te geven als troostprijs.

Heel veel plezier met dit leuke originele thema!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »