• Lorem ipsum
26 May 2021

Hoera 60 jaar verjaardag

Wat is er leuker dan iemand verrassen met een Hoera 60 jaar feestje?


Hoera 60 jaar. Dat kennen we vandaag wel. Vroeger waren er voornamelijk artikelen te koop voor mensen die 50 jaar werden. De ideeën die mensen hadden waren dan voornamelijk gericht op Abraham en Sarah. Er waren zelfs boekjes te koop met toneelstukjes, sketches, liedjes en voordrachten die werden gebruikt voor deze verjaardagen. Ook werden deze boekjes gekocht om tips te lezen om op bruiloften een stukje voor te dragen. Deze boekjes werden 20 jaar gelden nog volop verkocht, maar zijn nu nostalgie geworden. Logisch want toen was er natuurlijk nog geen internet.

 

Eind jaren 90 en de jaren daarna werden er heel veel mensen 50 jaar. Hoe kan dat, zou je je kunnen afvragen. Het antwoord is eigenlijk eenvoudig. Ze zijn allemaal geboren na de oorlog. Er was weer hoop op een fijne toekomst. Het gevolg is dat er de afgelopen 10 jaar meer mensen 60 jaar zijn geworden dan ooit. Wat betreft het vieren van een feestje heeft er duidelijk een verschuiving plaatsgevonden van Abraham en Sarah naar Hoera 60 jaar (en ook 65 jaar). Hoera 60 jaar is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden, maar vanaf volgend jaar zal ook hier een verschuiving plaatsvinden, namelijk van 60 naar 70 jaar. Dit wordt ook opgemerkt door leveranciers in feestartikelen, want er is meer te koop voor iemand die 70 jaar wordt dan ooit!

 

Tegenwoordig geven mensen steeds vaker thuis een feestje. Het huis wordt dan versiert met ballonnen 60 jaar, slingers 60 jaar en decoraties 60 jaar. Er is een hoop verkrijgbaar op dit gebied. Van bordjes, bekertjes, servetten, tafel confetti tot leuke grappige funkado’s. Deze kado’s zijn leuk om te geven op een hoera 60 jaar feestje, omdat dit altijd een lach op iemands gezicht brengt. Bij funkado’s moet je denken aan een flesje shampoo met een grappige tekst, mokken met leuke tekeningen en teksten, buttons, brillen, pepermuntjes in een leuk 60 jaar doosje of bijvoorbeeld een snoeptrommel, spaarpot of ouderwets tegeltje.

 

Bij Feestartikelen.nl vindt u de grootste collectie leeftijd artikelen van Nederland. Of je nu 1 jaar, 16 jaar, 45 jaar, 60 jaar of 100 jaar wordt. Voor elke leeftijd is wel iets leuks te vinden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »