• Lorem ipsum
09 Aug 2022

Een eighties verjaardagsfeestje organiseren doe je zo

Tips voor het organiseren van een jaren ’80 feestje

Wil jij een eighties themafeest organiseren? Begin dan ruim op tijd met de voorbereidingen. Zorg voor een geschikte partyruimte en de bijbehorende jaren ’80 versiering. Felle neonkleuren zijn daarbij een must. Dus geen saaie rode, gele en groene ballonnen, maar kies voor sprankelende fluorescerende kleuren waar je niet omheen kunt. In de jaren ’80 was alles een beetje over the top, dus hou je vooral niet in wat de decoratie betreft. Kies naast ballonnen ook voor vlaggenlijnen, tafeldecoratie, slingers en wanddecoratie. Naast de versiering die je in ruime mate in ons assortiment vindt, mag een typische eighties playlist niet ontbreken. Nog mooier wordt het als je ergens een boombox/getthoblaster op de kop kunt tikken inclusief cassettebandjes. Voor het vastleggen van alle herinneringen haal je een Polaroid camera in huis, waarmee je foto’s maakt die direct afgedrukt worden.

 

Onmisbaar voor je ‘foute’ eighties themafeest

Als je aan de jaren ’80 denkt, denk je aan heel veel foute kleding- en haarstijlen. Denk aan veel neon, meisjes met getoupeerd haar, kuifjes en voor de heren matjes. Maar ook schoudervullingen, trainingspakken, beenwarmers en hoofdbanden waren helemaal hot. Word jij helemaal blij van deze ‘foute’ mix aan stijlen? Zorg dan dat je gasten in elk geval ‘verkleed’ in jaren ’80 stijl naar je feestje komen. Zet dit ook duidelijk op de uitnodigingskaart. Doordat iedereen verkleed naar het feestje komt creëer je direct al een bepaalde vibe en heb je in elk geval een leuke binnenkomer. Voor de mensen die niet volgens de toen heersende trends gekleed zijn, hou je zelf een verkleedkist achter de hand. In de verkleeddoos kun je bijvoorbeeld setjes zweetbandjes leggen. Of bont gekleurde vingerloze handschoenen die helemaal passen bij de neontrend uit die jaren.

 

Een eighties verjaardagsfeestje organiseren doe je zo

Heb je alle versiering in huis? Zijn de gasten op de hoogte dat ze verkleed moeten komen? Dan kun je je richten op de invulling van de avond met bijbehorende lekkere hapjes en drankjes. Denk daarbij aan een disco avond, een film draaien uit de eighties of gewoon foto’s maken en genieten van wat de avond brengt. Hapjes en drankjes waren eenvoudig en zeker niet zo uitgebreid, dus dat is lekker makkelijk. Komen er kinderen naar je eighties verjaardagsfeestje? Dan kun je ze vermaken met knutselspullen. Kijk voor nostalgische knutselinspiratie vooral ook even op Pinterest. Ben je niet zo van het knutselen? Zet dan in elk geval wat speelgoed en spelletjes klaar, zodat ook de jongste gasten zich niet hoeven te vervelen. Overigens zullen kinderen dat verkleden en lekker swingen op disco muziek ook prachtig vinden. Wat lekkere hapjes, een stuk taart en ook voor kinderen kan deze dag niet meer stuk.

 

Een onvergetelijke jaren ’80 party vier je samen met Feestartikelen.nl!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »