• Lorem ipsum
19 Feb 2021

Cowboy kinderfeestje

Tijdens een cowboy kinderfeestje kan iedereen zich vermaken

Tijdens een kinderverjaardag hoop je natuurlijk dat alle kinderen veel plezier hebben. Hoe ga je hier echter voor zorgen? Een leuk idee kan een cowboy kinderfeestje zijn. Met dit western thema kunnen kinderen zich namelijk uitstekend vermaken. In dit artikel vind je dan ook tips voorspannende spelletjes, bijbehorende feestdecoratie en lekkere hapjes om iedereen een leuke tijd te laten beleven.

 

Een mooie uitnodiging

Cowboy kinderfeestje

Hoewel de kinderverjaardag zelf het belangrijkste lijkt, zijn er ook genoeg dingen die je de kinderen voor en na het feestje kunt geven om hier een nog groter succes van te maken. Een mooie uitnodiging kan er namelijk voor zorgen dat de kinderen zich van te voren al erg gaan verheugen op het feest. Je kan bijvoorbeeld een ‘gezocht’-poster maken met een foto en de informatie voor het feest. Daarnaast kan je de kinderen ook iets mee naar huis geven als bedankje. Een cupcake met daarop de afbeelding van een cactus of cowboy is al voldoende.

 

Even lekker iets eten

Wist u dat Amerikaans eten en drinken heel goed past bij een cowboy kinderfeestje? Tijdens de western kinderverjaardag zijn hapjes zoals mini hotdogs, hamburgers, popcorn of pannenkoeken dan ook een heel leuk idee. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld marshmallows te roosteren boven een vuurtje. Dit kan je de kinderen onder toezicht zelf laten doen. Hoewel al deze hapjes al genoeg kunnen zijn om de kinderen hun buik vol te laten eten, mag de taart natuurlijk ook niet ontbreken. Hoefijzers, een cowboyhoed, cactussen, paarden en lasso’s passen allemaal heel goed bij het western thema.

 

Western spelletjes

Er zijn een heleboel tips voor spelletjes tijdens een cowboy kinderfeestje. Ten eerste kan je de kinderen laten lasso werpen. Door emmers neer te zetten met de afbeelding van een koe kan je de kinderen deze laten vangen met een zelfgemaakte lasso. Ook kan je de kinderen punten laten verdienen door hoefijzers om paaltjes te gooien. De dichtstbijzijnde paaltjes zijn de minste punten waard, terwijl ze voor het paaltje dat het verst weg staat de meeste punten krijgen. Wanneer ze dit allemaal gedaan hebben, mogen de kinderen de jarige sheriff gaan helpen met boeven vangen. Voor dit spel kan een vrijwilliger zich verkleden als boef en daarna verstoppen. De kinderen moeten de boef vinden en vangen door hem te tikken of nat te spuiten met waterpistolen. Wist u dat het een leuke idee kan zijn om de kinderen daarna sheriff te laten worden door ze een ster of cowboyhoed te geven?

 

Bijpassende feestdecoratie

Cowboyhoed kind

Om het cowboy kinderfeestje helemaal te laten slagen, heb je versiering nodig. Bij Feestartikelen.nl vind je een groot aanbod om de kinderen een echt western gevoel te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bekertjes, servetten, vlaggetjes of bordjes met koeienvlekken. Daarnaast vind je bij Feestartikelen.nl ook bijpassende spandoeken, confetti, tafelkleden en vlaggenlijnen. Dit is echter nog niet alles. Je kan hier namelijk ook terecht voor opblaasbare cactussen, plastic goudstaven, decoratie in de vorm van een paard en nog veel meer. Bij Feestartikelen.nl vind je dan ook alle benodigdheden om een kinderfeestje een opvallend western thema te geven.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »