01 Mar 2022

Tips voor een gezellige knutselmiddag

Knutselmiddag perfecte tijdverdrijf voor kinderen

Of je kinderen nu in de middag vrij zijn, jullie niets te doen hebben in het weekend of dat je op zoek bent naar een leuke activiteit voor de verjaardag van je kind, een knutselmiddag is voor kinderen altijd leuk. Tijdens het knutselen kunnen kinderen zich helemaal uitleven in hun creativiteit en hun fantasie de vrije loop laten. Als je dit ook nog eens combineert met wat lekkere hapjes en gezellig babbelen met je kind, dan staat niet meer in de weg van een gezellige middag.

 

Tips voor een gezellige knutselmiddag

Voordat je kunt beginnen met het organiseren van een gezellige knutselmiddag heb je natuurlijk knutselspullen nodig. Welke knutselspullen je koopt hangt van veel factoren af. Houd in elk geval rekening met de volgende dingen:

  • Leeftijd van het kind (de kinderen)
  • Interesse van het kind
  • Wil je in een bepaald thema knutselen
  • Wat gaan jullie knutselen

Bij knutselen denken de meeste mensen aan papierwaren, lijm en schaar. Gelukkig is knutselen een veel breder begrip en vallen hier ook dingen onder zoals kleien, stempelen en bouwen.

 

Knutselen als je niet zo creatief bent

Misschien kijk je er enorm tegen op, omdat je zelf niet zo creatief bent. Gelukkig hoef je je daarover geen zorgen te maken. Vaak is het al genoeg als je kinderen een opdracht geeft en de benodigde knutselspullen aanlevert, waarmee ze zelf aan de slag kunnen gaan. Ben je bang dat dit toch niet weggelegd is voor je kind? Of wil je het gezellig houden tijdens een verjaardagspartijtje? Dan kun je eenvoudig en snel een SES knutselpakket bestellen bij ons. Hiermee heb je alles in huis om direct aan de slag te gaan.

Daarnaast vind je online ook heel veel inspiratie. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Pinterest (zoeken op thema dat je wil maken of DIY) of op Youtube. Hier vind je vaak simpele stap voor stap handleidingen om de leukste dingen te maken met je kind.

 

Knutselen met kinderen die niet van knutselen houden

Het kan gebeuren dat je kind bij het woord knutselen zijn neus optrekt. Niet alle kinderen vinden knutselen fijn. In dat geval kun je papier, schaar en lijm achterwege laten. Voor deze kinderen is het leuker om met verf en klei aan de slag te gaan. Voor kleine kinderen is het raadzaam om gebruik te maken van een schort om het kliederen te beperken. Laat de kinderen zich lekker uitleven en zelf iets maken. Of geef de kinderen stempels en stiften waarmee ze een kunstwerk kunnen maken. Mogelijkheden zat ook als je kind niet van knutselen houdt.

Alles voor een geslaagde knutselmiddag vind je in het uitgebreide assortiment van Feestartikelen.nl!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »