NIEUW! Gepersonaliseerde NEON versiering - Klik hier!
09 Apr 2016

Kinderfeestje met Dikkie Dik

Dikkie Dik is de naam

Wie kent hem niet, die goedlachse oranjerode kater? Dikkie Dik maakt iedere keer weer andere avonturen mee en neemt de peuters en kleuters mee in zijn verhaal. Menig kind zou met de mollige kater wel eens lekker willen kroelen. Deze gezellige kat is dan ook een perfect thema voor een kinderfeestje. Zowel jongens als meisjes zullen alleen al enthousiast worden als ze de versieringen van de vrolijke kater zien. Daarbij zijn er genoeg spelletjes te verzinnen die met het thema te maken hebben. Voldoende ingrediënten dus, om er een spetterend kinderfeestje met Dikkie Dik van te maken.

 

Tips voor een kinderfeestje met Dikkie Dik

Kinderfeestje met Dikkie Dik Bordjes

Wist je dat je zelf op een hele simpele manier van Dikkie Dik traktaties kunt maken? Letterlijk een kinderfeestje met Dikkie Dik dus. Teken gewoon het hoofd van de kater op oranje papier en teken een paar rode strepen boven op zijn kop en geef hem een neusje en ogen. Knip het hoofd twee maal uit en gebruik het tweede deel voor de achterkant. Hier kun je de naam van de jarige op schrijven en de leeftijd. Tussen de twee uitgeknipte stukken plak je een doosje krenten of iets anders. Wil je de kat liever een lijf geven, dan kan dat ook. Gewoon een toiletrol met oranje papier beplakken en een staartje knippen. Alles aan elkaar plakken en klaar is Dikkie Dik. Op internet zijn veel afbeeldingen voor het voorbeeld te vinden. Natuurlijk kun je dit knutselwerkje ook gebruiken op het kinderfeestje. De kinderen zullen het prachtig vinden als zij hun eigen kat kunnen maken. Wist je dat je ook een gezonde uitvoering kunt maken? In dat geval knip je wel het hoofdje en de staart, maar gebruik je voor het lichaam een mandarijn.

 

Spelletjes spelen

Je kunt ook op een simpele manier voor dit thema een memory spel maken. Print verschillende kleurplaten van de vrolijke rode kater twee maal uit. Plak ze op een vel oranje A4 papier en je hebt een groot memory-spel. Aan het eind van het spel, kunnen de kleurplaten eventueel ingekleurd worden en krijgen ze daarna een ere-plek in de feestruimte. Deze ruimte komt natuurlijk nog eens extra in de stijl van het thema als er overal oranje ballonnen hangen en speciale slingers. De oranje limonadesiroop in de speciale thema bekers maken het sfeertje compleet.

Kinderfeestje met Dikkie Dik oranje ballonnen

 

De oranje ballonnen kun je ook gebruiken voor een spel. Vul 10 ballonnen met kleine dingen zoals snoepjes, balletjes en in ieder geval één met kattenbrokjes. Het doel van het spel is om de kinderen geblinddoekt de juiste ballon te laten vinden, in dit geval natuurlijk die met de kattenbrokjes. Ze mogen er mee schudden, voelen, knijpen… Maar de ballon mag niet kapot. Want dan ben je af. Heb je de juiste ballon gevonden, dan heb je een snorhaar verdiend. Diegene met uiteindelijk de meeste snorharen aan het eind van het feestje wordt natuurlijk de winnaar.

 

Wie is de beste poes of kat?

Kinderfeestje met Dikkie Dik bekertjes

Een ander leuk spel is het ‘Kattenspel’. Wie kan er net zo balanceren als een kat over een balk of een lat? Wie kan een kinderliedje het beste miauwend zingen? Of wie vindt de meeste (drop)muizen? Voor iedere ronde is natuurlijk weer een snorhaar te verdienen. Misschien kun je zelfs de kinderen schminken als een kat en worden de snorharen hier verzameld. Leuke spelletjes genoeg dus op een kinderfeestje met Dikkie Dik.


Kinderfeestje met Dikkie Dik slingers

Er zijn ook leuke Dikkie Dik feestartikelen om er een gezellig party van te maken. Deze zijn verkrijgbaar bij Feestartikelen.nl. En heb je toch liever een ander thema voor het feestje? Er is keus genoeg, dus neem snel een kijkje bij de mogelijkheden.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »