30 Sep 2020

Kinderfeestje Mario

Een game paradijs tijdens een kinderfeestje Mario

 

Op een kinderfeestje Mario kan het plezier dat kinderen beleven tijdens het gamen de basis zijn voor een geslaagde verjaardag. Jongens en meisjes zijn namelijk gek op spelletjes zoals Super Mario. Wil je weten hoe je van een Mario kinderfeestje een succes kunt maken? Met onze tips voor spelletjes, hapjes, drankjes en versiering moet dit zeker lukken.

 

Mario sinds 1985

 

Tegenwoordig zijn kinderen gek op Mario spellen. Ze zijn echter niet de eerste. Er zijn meerdere generaties vooraf gegaan aan de jongeren van nu die net zo graag de spannende avonturen van Mario beleefden. De eerste game van Super Mario Bros kwam namelijk al in 1985 uit. De spellen zijn uitgekomen op verschillende gameconsoles en de game is in de loop der tijd regelmatig veranderd. Toch zijn de Mario games in al die jaren een succes gebleven. In december 2016 komt er eindelijk een app uit van Mario, Super Mario Run. Wat een feest voor jong en oud.

 

Super Mario hapjes

 

In de spellen van Mario komen een heleboel karakters voor die je kan namaken als hapjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de rode paddenstoel met witte stippen? In Mario Kart zorgt deze ervoor dat je sneller gaat rijden. Het is door de vorm echter ook een goede basis voor een lekkere cupcake. Daarnaast zie je in Mario Kart ook regelmatig sterren voorbijkomen. Deze kun je namaken als stervormige koekjes. Ook kun je nog een schaal vullen met chocolademunten om de munten die je in de Super Mario spellen kunt vinden na te bootsen.

 

De avonturen van Mario naspelen

 

Spelletjes zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van een kinderverjaardag. We hebben tips voor je verzameld om spelletjes te organiseren die bij het Mario thema passen. Je kunt bijvoorbeeld een parcours organiseren waar je onderdelen van de Super Mario games in verwerkt. Een voorbeeld is een onderdeel waarbij kinderen moeten springen van hoepel naar hoepel zonder de grond buiten deze hoepels te raken. Wanneer je een paar piranha planten uit het spel namaakt of hier afbeeldingen van uitprint lijkt het net alsof ze in het spel beland zijn. Ook kun je van ballonnen de bruinkleurige paddenstoel Goomba namaken. Hier moeten de kinderen net als Mario op trappen. Op het einde wacht op alle kinderen een mystery box (blok met vraagtekens erop) met daarin een cadeautje zoals een snoepzakje. Heb je nog tijd over? Dan kunnen de kinderen om de beurt een potje Mario Kart spelen.

 

Mario versiering voor een top verjaardag

 

Dankzij de bijpassende spelletjes en hapjes komt het Mario thema tijdens de hele verjaardag goed naar voren. Toch kun je dit nog meer verbeteren door ook wat Mario versiering op te hangen. Bij Feestartikelen.nl vind je Mario slingers en tafelkleden die meteen zullen opvallen zodra iemand de feestruimte binnenloopt. Ook 8 Bit wanddecoraties, feestdecoraties en een selfie decor zorgen ervoor dat het game thema niet te missen is. Daarnaast passen de bordjes en servetten van Feestartikelen.nl heel goed bij de bijpassende Mario hapjes die je gemaakt hebt. Met een paar spullen heb je al snel een gewone ruimte omgetoverd in een Mario paradijs. Op die manier kan www.feestartikelen.nl je helpen om het kinderfeestje Mario helemaal compleet te maken.

Here we go!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »